Politicenii si activistii care au mai putin de 30 de ani

Daca ai impresia ca lumea nu mai are scapare sau ca nu mai poate fi salvata, mai gandeste-te putin. Aceasta lista cu tineri poilticieni si cu militanti te va face cu siguranta sa te simti mai bine si sa iti recapeti increderea in umanitate.

Da, tinerii sunt si ei foarte seriosi si sunt gata sa isi apere ideile cu inversunare. Deci adolesentii nu sunt doar superficiali, obsedati de telefoane sau de selfieuri sau nu fac doar coregrafii stupide pe TikTok.

Iata deci care sunt fetele care se afla in spatele celor mai nobile lupte.

Alexandria Ocasio-Cortez, 29 de ani, pe care nimeni si nimic nu o poate opri. Cea mai tanara persoana din congresul american, si-a facut o intrare spectaculoasa pe scena politica. Are o energie fantastica atunci cand vine vorba despre a schimba lucrurile.

Bana- Al-Abed. Micuta Bana- Al-Abed este celebra, datorita faptului ca a postat pe Twitter si a reportat tot ce s-a intamplat la Alep in anul 2016. Adica atunci cand orasul era sub asaltul bombelor si atunci cand niciun jurnalist nu era prezent. Azi, in varsta de 10 ani, fetita inca isi continua lupta din Turcia, unde este de acum inainte cetatean si militeaza in lumea intreaga pentru copiii sirieni.

Timoci Naulusala. Acesta a spus : « casa mea, scoala mea, sursa mea de hrana, de apa, de bani au fost distruse. Viata mea a fost un haos. M-am intrbat- ce se intampla? Ce voi face? Iata care sunt cuvintele acestui micut, pe vremea cand avea doar 12 ani.

Acest tanar din Fidji a fost aplaudat la scena deschisa atunci cand si-a exprimat ingrijorarea cu privire la insula sa, mai ales din cauza ridicarii nivelului de apa.

Emma Gonzalez. O supravietuitoare a groaznicului atac din Parkland, care a avut loc in liceul sau din Florida, atunci cand era ultimul an de liceu, Emma Gonzalez, militeaza contra portului de arme in Statele Unite. Alaturi de alti colegi ai sai, supravietuitori ai goraznicului atac, au infiintat hashtagul #NeverAgain si a mers la Washington pentru « March of Our Lives”, unde a tinut un discurs extrem de emotionant.

Greta Thunberg. Lupta contra incalzirii climatice face valuri peste tot unde merge. A devenit o figura marcanta pentru lupta pentru protejarea mediului si a mers sa se intalneasca cu cele mai mari figuri politice pentru a discuta aceasta problematica.

Iar aceasta a mai inspirat o multime de alti tineri pentru a milita pentru protejarea mediului, in Europa avand loc numeroase manifestatii, initiate de catre studenti.

Blair Imani. Aceasta este afro-americana, LGBT si musulmana. Dar si un specialist in istorie si un conferentiar foarte respectat in Statele Unite. Aceasta se foloseste de experienta sa ca istoric, aliata cu experienta sa personala in calitate de afro-americana queer si musulmana pentru a sensibiliza lumea cu privire la rasism, homofobie si feminism.

Desmond Napoles. Nascut in anul 2007, Desmond Napoles, cunoscut sub numele de drag queen Desmond is Amazing, un artist in adancul sufletului, acesta este un activist pentru drepturile comunitatii LGBTQ.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns