De ce într-o casă nouă e recomandat să înlocuiești și salteaua?

de-ce-intr-o-casa-noua-e-recomandat-sa-inlocuiesti-si-salteaua

Când te muți într-o casă nouă, cea mai dificilă decizie pe care trebuie să o iei este să decizi ce bunuri să iei cu tine și ce să lași în urmă. În funcție de condițiile mutării, a alege ce să faci cu lucrurile tale poate fi o simplă corvoadă, sau un test provocator al abilităților tale de luare a deciziilor.

Salteaua este un element important al dormitorului, iar decizia de a o lua în noul apartament este una important de luat. Este posibil să nu știi dacă e bine să iei patul cu saltea cu tot atunci când te muți sau să decizi să cumperi o nouă saltea, dacă cea veche nu mai merită transportată.

Poate nu te-ai gândit la asta, dar salteaua ta este printre cele mai importante piese de mobilier din locuință, deoarece dormi pe ea o treime din zi, opt ore din 24.

Cel mai bun moment pentru a scăpa de vechea saltea este atunci când te muți într-o casă nouă. Cu toate acestea, oamenii încă au îndoieli dacă ar trebui să cumpere o saltea nouă sau să rămână cu cea veche atunci când se mută într-o casă nouă.

Nu este surprinzător faptul că o saltea de calitate superioară este o investiție fantastică pe termen lung – beneficiile includ un somn semnificativ mai bun, mai puține probleme de sănătate, un nivel mai scăzut de stres și trezirea mai ușoară și relaxată.

În esență, ar trebui să schimbi salteaua oricând constați că aceasta nu te mai ajută să dormi bine.

Dacă vrei să cumperi saltea nouă, site-ul web Mattro îți oferă oportunitatea de a alege online  saltele și accesorii pentru dormitor, de calitate superioară.

Se recomandă să îți inspectezi atent patul în mod periodic, pentru a detecta probleme structurale sau o deteriorare progresivă a saltelei. Experții recomandă înlocuirea saltelei la fiecare 6 sau 8 ani. Nu este chiar o regulă, mai degrabă o sugestie, pentru că există situații în care saltelele se deteriorează mai rapid sau dimpotrivă rezistă frumos în timp. Dacă nu mai știi exact cât de veche este salteaua ta, atunci este de preferat ca odată cu mutarea să înlocuiești și salteaua din dormitor.

Trebuie să ții cont că salteaua poate părea în stare bună la exterior dar interiorul poate fi prea uzat, formându-se aglomerări de material sau chiar gropi, preluând forma corpului, ceea ce duce la o deteriorare a somnului de calitate pe care ți-l dorești. Dacă te trezești cu dureri de cap, de spate sau de gât, poate fi din cauza calității proaste a saltelei.

Un motiv important pentru a cumpăra o saltea nouă atunci când te muți este acela de a evita costul de transport și energia necesară pentru a-ți muta vechiul pat. De multe ori este destul de costisitor să transporți un pat și o saltea folosită, mai ales când este vorba de o mutare într-un alt oraș. Într-o astfel de situație cumpărarea unei saltele noi chiar online de undeva din apropiere se poate dovedi o alegere inteligentă și convenabilă.

Merită să cumperi o saltea pentru o casă nouă?

În aproape orice situație, răspunsul este cu siguranță da. O saltea nouă îți poate îmbunătăți calitatea somnului, oferind un nivel crescut de  energie, afectând starea de bine și sănătatea generală. O saltea nouă poate elimina disconfortul și durerile articulare și musculare, de spate, umeri, șolduri, sau gât. Chiar persoanele care se plâng de migrene își poate îmbunătăți mult starea de sănătate și somnul dacă aleg să doarmă pe o saltea nouă.

Cuplurile care împart o saltea veche se plâng că sesizează mișcările partenerului în timpul nopții iar somnul este afectat. O saltea nouă va transmite mai puțină mișcare, permițând cuplurilor să doarmă mai liniștit împreună.

Concluzie

Deși la prima vedere pare simplu să-ți păstrezi salteaua actuală și să economisești bani, alegerea unei saltele noi este o decizie inspirată care te va ajuta mult să-ți îmbunătățești sănătatea și starea de bine în noua  ta locuință.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns