click aici

Cunosti istoria flacarii olimpice?

Cunosti istoria flacarii olimpice?

Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului 2020 au fost amanate din cauza pandemiei si ar trebui, daca totul se desfasoara asa cum trebuie, pe data de 8 iulie 2021. Cu toate acestea, riscul sa fie iar amanate inca exista. Insa, acest lucru nu a impiedicat aprinderea flacarii olimpice in speranta ca cel mai celebru eveniment sportiv din lume se va desfasura conform planului. Insa ce este flacara olimpica si de ce este atat de simbolica?

Jocurile Olimpice in Antichitate. Primele Jocuri Olimpice din Antichitate isi au originea in anul 776 i.e.n si s-au derulat in orasul Olympia din Grecia.

Zeus. Jocurile (sau Olimpiadele) aveau loc odata la patru ani in onoarea lui Zeus, zeul grec al cerului si starii vremii.

Focul. In Grecia Antica jocurile olimpice aveau un statut mitologic, focul avand conotatii divine. Se spune ca Titanul Prometeu ar fi furat focul zeilor si l-ar fi oferit umanitatii si ca focurile sacre erau intretinute in numerose sanctuare din Grecia Antica.

Hera. In Olympia, in timpul Jocurilor, focuri sacre iluminaru templul lui Zeus si cel al sotiei sale, Hera, zeita femilor, casatoriei, familiei si nasterii.

Templul lui Hera. Templul lui Hera din Olympia dateaza din anul 590 i.e.n. structura originala a fost in mare parte distrusa in urma unui puternic cutremur ce a avut loc in secolul IV e.n. actualmente, flacara olimpica moderna este aprinsa intr-un loc aproape de altarul in ruina al templului.

Amsterdam, 1928. Traditia Jocului Olimpic a revazut lumina zilei la Amsterdam, in 1928, atunci cand flacara isi face pentru prima data aparitia in varful turnului Marathon, locul in care se desfasurau probele olimpice.

Los Angeles, 1932. Flacara reapare patru ani mai tarziu, in timul Jocurilor Olimpice din 1932, de la Los Angeles.

Carl Diiem (1882-1962). In timp ce flacara Olimpica a fost reintrodusa cu scces, ceea ce cunoasyem in ziua de azi sub forma de stafeta flacarii olimpice (care in Antichitate nu exista) trebuia conceputa. Aceasta traditie a fost creata in anul 1936 de catre administratorul sportiv german Carl Diem care dirija Comitetul Organizarii Jocurilor Olimpice din Berlin care trebuiau sa se desfasoare pe timp de vara in acel an.

Prima stafeta a Jocurilor Olimpice. Aceasta prima stafeta a fost extrem de mediatizata si flacara a fost trasportata de la Olympia la Berlin pe o distanta de 3187 de kilometri de catre 331 de atleti diferiti, in 12 zile si 11 nopti.

Jocurile de iarna. In 1936, flacara a a fost aprinsa pentru prima data in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna care s-au derulat pe timp de iarna, in februarie la Garmisch-Partenkirchen, Germania.

Veche si noua. Simbol al miscarii olimpice, flacara reprezznta in egala masura continuitatea dintre jocurile vechi si moderne si legatura care uneste cele doua versiuni.

Flacara si celebritatile. Celebrul boxeur Muhamad Ali (1942-2016) a fost fotografiat in 2001 pe cale sa prinsa prima torta olimpica, in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Salt Lake City din 2002, care s-au desfasurat in Parcul Olimpic al Centenarului din Atlanta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Incredibilul succes al lui Dwayne The Rock Johnson

Dwayne Johnson, cunoscut si sub numele The Rock, a fost ales cel mai bine platit actor de catre revista Forbes.

Tatuaje– care sunt cele mai dureroase locuri?

Cativa specialisti in tatuaje au dezvaluit care sunt acele parti ale corpului mai dureroase. Drept urmare, in cazul in care

Retete cosmetice cu spirulina

Ce este spirulina? Desi spirulina are o multime de efecte benefice asupra organismului, nu foarte multi oameni cunosc toate modalitatile

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte