Care sunt orasele de vizitat in 2019, conform Lonely Planet?

La fel ca si in fiecare an, pasionatii de calatorii asteapta cu nerabdare topul « Best in Travel » realizat de celebrul site Lonely Planet pentru a putea planifica cele mai frumoase vacante. Iata o lista care este foare variata si uneori foarte surprinzatoare…

Copenhaga, Danemarca. La fel ca si anul trecut, Lonely Planet a « incoronat » un mic stat european in clasamentul oraselor “ must see” in 2019. Conform gigantului in turism, aceasta destinatie este sinonima cu prospetimea scandinava. Si chiar daca este o destinatie turistica foarte in voga de ceva ani incoace, inca mai are multe de oferit.

Vei descoperi astfel aici o arhitectura magnifica, gradini si porturi emblematice si colorate, precum Nyhaven.

Shenzen, China. Un vechi sat de pescari, Shenzen este o megalopola foarte apreciata din China. Inca din anii 1980, numeroase persoane au emigrat aici, acesta devenind un pol foarte atractiv din punct de vedere economic, dar nu numai. Turistii sunt aici atrasi de oferta variata pentru shopping.

Novi Sad, Serbia. Un oras, elegant, relaxant si din ce in ce mai popular, Novi Sad este denumita Atena din Serbia. Aici are loc cel mai cool festival EXIT, care are loc in iulie in fiecare an, in fortareata Petrovaradin. In plus, este capitala europeana a tinerilor in 2019 si capitala europeana a culturii in anul 2021.

Miami, USA. O destinatie turistica, foarte celebra mai ales pentru plajele sale cu nisip fin si pentru Printul din Bel Air. Dar in ultimii ani, orasul s-a transformat foarte mult. A devenit o destinatie gastronomica minunata, dar si un hotspot design.

 

Kathmandu, Nepal. Un oras care a renascut din propria cenusa si care incepe sa fie in ce in ce mai popular. O destinatie dintr-o tara de legenda care te va surprinde cu siguranta.

Mexico City, Mexic. Mexico va fi fara doar si poate in forma maxima in anul 2019. Orasul si-a organizat recent vechile structuri si spatiile sale publice. Scena culinara a explodat si oferta culturala este din ce in ce mai dezvoltata.

Dakar, Senegal. Dakar este una din cele mai promitatoare destinatii turistice pentru anul 2019. Aici se va deschide un nou aeroport international iar plajele sale aurii care dau inspre Oceanul Atlantic sunt minunate. Vei gasi aici cele mai colorate piete, cele mai cool discoteci si un savant amestec de culturi si de stil.

Seattle USA. Miticul oras din Grey’s Anatomy are un loc bine meritat in acest clasament. Este unul din cele mai iubite orase din Statele Unite, un oras inteligent. Progresist, plin de energie creativa, care a permis dezvoltarea sa.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns