Cum să alegi lentilele de contact potrivite pentru nevoile tale

Contact lens, contact lens, on white background

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale inovative, deoarece acestea pot completa sau înlocui definitiv nevoia de a purta ochelari de vedere. Putând fi achiziționate atât în varianta cu dioptrii, cât și în scopuri terapeutice sau estetice, aceste pelicule delicate care îți îmbracă irisul îți pot oferi o mulțime de avantaje.

Cu toate acestea, înainte de a le purta, trebuie să te asiguri că faci alegerea potrivită nevoilor tale. Astfel, sunt mai multe criterii care trebuie luate în considerare, acestea având un impact direct asupra confortului și siguranței pe care le vei avea în timpul utilizării lor.

Fă un control oftalmologic

Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a purta lentile de contact este un consult oftalmologic. Medicul specialist va determina astfel dacă ai deficiențe de vedere și îți va putea recomanda dioptriile potrivite astfel încât viciile de refracție să fie corectate.

Există și varianta în care vederea ta nu este afectată, caz în care poți opta pentru purtarea lentilelor de contact colorate, în scop estetic. Oricum ar fi, este recomandat să obții părerea unui oftalmolog înainte de a folosi astfel de produse.

Achiziționează de la un magazin autorizat

Locul din care îți cumperi viitoarele lentile de contact este important. Fie că este vorba despre un magazin online sau unul care dispune de o locație fizică, acest lucru te va avantaja din mai multe perspective. Un producător/distribuitor autorizat va putea să îți ofere o varietate de produse din care să alegi, concepute special pentru nevoile tale.

Spre exemplu, poți opta pentru gama de lentile de contact de la Lensa, unde vei găsi atât opțiuni cu dioptrii (realizate pe comandă conform prescripției tale), cât și pentru anumite afecțiuni oculare. De asemenea, ai și opțiunea de a achiziționa lentile colorate cu sau fără dioptrii, care să ofere un aer proaspăt look-ului tău.

Cunoaște-ți opțiunile

Deși medicul tău oftalmolog cel mai probabil îți va sugera ce să porți, trebuie să știi că atunci când vine vorba despre lentilele de contact, ai aceleași posibilități ca în cazul ochelarilor de vedere.

Tipuri de lentile de contact

  • Sferice – ideale pentru a corecta vicii de refracție precum hipermetropia sau miopia – acestea se mulează perfect pe forma irisului și pot contribui simultan la ameliorare simptomelor anumitor afecțiuni oculare;
  • Multifocale – folosite în special pentru corectarea presbiopiei (anumiți medici oftalmologi le recomandă și pentru miopie/hipermetropie);
  • Torice – au ca scop corectarea astigmatismului.

Materiale pentu lentilele de contact

  • Hidrogel – un material moale, care păstrează umiditatea – este recomandat în special pentru ochii uscați, sensibili și obosiți;
  • Silicon – hidrogel – de evitat de persoanele care suferă de alergie la silicon, putând produce iritații grave – acest tip de material este mai confortabil în cazul purtării pe perioade îndelungate de timp.

Lentilele de contact îți vor oferi o serie largă de beneficii dacă le alegi în conformitate cu nevoile tale și ale ochilor tăi. Întreabă-ți medicul oftalmolog ce tip de produs îți recomandă și testează apoi varianta care ți se potrivește (lentile de unică folosință, săptămânale, lunare etc.).

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns