5 lucruri mai putin stiute despre interventia de abdominoplastie

adult-g5277ad3d6_1280

Abdominoplastia este interventia chirurgicala prin care este indepartat excesul de grasime si de piele de pe abdomen, pentru a remodela silueta. Procedura este recomandata numai dupa ce pacientul a pierdut suficient de mult in greutate, nefiind potrivita persoanelor supraponderale.

Operatia este recomandata persoanelor care au o stare buna de sanatate, verificata prin analize si investigatii amanuntite. Aceste teste vor fi cerute inainte de interventie, cand este obligatorie si o consultatie medicala, pentru ca specialistul sa poata explica in detaliu cum se desfasoara interventia de abdominoplastie. De asemenea, este important ca greutatea pacientului sa fie stabila, sa nu fluctueze prea mult, pentru ca altfel rezultatele nu vor fi de durata.

Prezentam in continuare 5 aspecte mai putin cunoscute despre aceasta operatie estetica.

1. Exista mai multe tipuri de abdominoplastie

In functie de situatia fiecarui pacient in parte, medicul va recomanda un anumit tip de procedura. Astfel, interventia poate fi:

  • Mini-abdominoplastie: cu o incizie mica, pentru indepartarea pielii si grasimii din zona subombilicala, fara eliminarea buricului.
  • Abdominoplastie extinsa (totala): presupune scoaterea buricului (si repozitionarea lui ulterioara) si eliminarea grasimii care se afla in partea de sus si de jos a acestuia, prin urmare este refacut intregul perete abdominal.

2. Abdominoplastia poate fi insotita de liposuctie

Pentru a obtine un rezultat mai bun, in unele cazuri poate fi necesara combinarea operatiei de abdominoplastie cu liposuctia, interventie care poate subtia stratul de grasime de pe abdomen. Procedurile au loc simultan, astfel incat pacientul nu va fi nevoit sa suporte doua anestezii si doua perioade de recuperare.

3. Recuperarea dureaza cateva saptamani

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala complexa si extinsa, de aceea sunt necesare cateva saptamani pentru o recuperare completa. In acest timp, pana la vindecarea totala a inciziei, pacientul nu trebuie sa depuna efort si este indicat sa beneficieze de ajutor pentru treburile gospodaresti. Pentru a evita posibile complicatii, pe toata perioada recuperarii este recomandat concediu medical.

4. Rezultatele sunt de durata

Daca este realizata de catre un medic cu pregatire de specialitate si cu experienta, abdominoplastia asigura rezultatele dorite pe termen lung. Celulele de grasime care au fost indepartate in timpul operatiei nu se vor regenera, dar, pentru a-si mentine silueta dorita timp de multi ani, pacientul trebuie sa duca un stil de viata sanatos. Asta presupune respectarea unui program zilnic de exercitii fizice si a unui meniu echilibrat, fara multe dulciuri si grasimi.

5. Abdominoplastia are rezultate bune si in cazul barbatilor

Procedura este mai populara in randul femeilor, mai ales dupa nastere, dar rezultate foarte bune pot fi obtinute si de catre barbatii care au pierdut mult in greutate. Interventia ii ajuta sa scape de grasimea in exces si de pielea cazuta. Desigur, pentru a obtine cele mai bune rezultate, este esential ca dupa operatie antrenamentul la sala de forta sa devina o rutina saptamanala, pentru tonifierea musculaturii.

In concluzie, operatia de abdominoplastie este o procedura estetica eficienta, sigura si cu rezultate de durata, dar care este recomandata numai in anumite cazuri. Interventia nu poate inlocui pierderea in greutate care se obtine printr-un regim alimentar si un stil de viata echilibrat.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns