Cum alegem cel mai bun laptop in 2018

Ai nevoie de un laptop nou? A venit vremea sa iti achizitionezi un laptop nou insa multitudinea de modele existente pe piata iti dau mari batai de cap. Trebuie sa stii ca alegerea unui laptop este mai dificila decat alegerea unui computer, cel putin din punct de vedere al posibilitatii de upgrade. Iata care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea celui mai bun laptop.

Un laptop da, dar la ce pret? Exista in ziua de azi pe piata laptopuri pentru toate buzunarele. Bineinteles, cele mai performante laptopuri de pe piata vor afisa preturi mari insa este posibil sa gasesti unul de calitate la mai putin de 400 de euro. Nu uita ca acestea din urma sunt destinate unei utilizari de baza precum navigarea pe Internet, trimiterea de emailuri sau editarea de documente.

Gama medie, de aproximativ 500 de euro s-a ameliorat in ultima perioada. La acest pret poti gasi laptop cu SSD. Incepand cu suma de 800 de euro poti gasi un must have de pe piata laptopurilor – un laptop cu un procesor impresionant, cu o multime de RAM, o capacitate de stocare maxima, cu o rezolutie a ecranului pur si simplu superba.

Dimensiunea ecranului. Dimensiunea ecranului laptopului este un alt criteriu de luat in considerare, marimea mergand de la 11 la 17 inchi. Daca laptopul iti este indispensabil la munca si te va insoti peste tot atunci recomandarea noastra este sa alegi unul cu ecran mic. Insa, dezavantajul este ca un astfel de laptop cu ecran mic va avea mai putin spatiu de stocare, mai putine functionalitati precum porturile externe de exemplu.

Cu un ecran de 17 inchi vei avea o tastatura completa si toate dispozitivele de conectivitate (USB, HDMI sau Ethernet). Ecranul de 13 inchi reprezinta echilibrul ideal intre portabilitate si utilizare. Daca iti doresti un ecran tactil trebuie sa stii ca vei scoate mai multi bani din buzunar. De notat este faptul ca majoritatea laptopurilor au un ecran stralucitor in timp ce un numar mare de utilizatori prefera un ecran mat. Pe acest tip de ecran luminozitatea poate fi redusa cu pana la 40% ceea ce este confortabil in cazul unei utilizari prelungite.

Dce ce spatiu de stocare ai nevoie? La fel ca si in cazul celorlalte criterii, totul depinde de utilizare. Daca optezi pentru un SSD, laptopul va fi cu siguranta mai rapid. Cele Cloud pot fi o alternativa potrivita insa trebuie sa ai in permanenta o conexiune la internet. In cazul in care ai nevoie de un spatiu important de stocare pentru pastrarea clipurilor video, albumelor sau serialelor tale preferate opteaza pentru un laptop cu un spatiu de stocare intre 1-2 TB.

Ce procesor sa aleg? Daca il vei folosi pentru jocuri atunci ai nevoie de un procesor performant. Ultima generatie de procesoare intel Core i7 sunt potrivite pentru nevoile tale. Procesoarele Core i3, Celeron, Pentium sau AmD sunt suficiente pentru sarcinile de zi cu zi sau pentru navigarea pe Internet.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

One thought on “Cum alegem cel mai bun laptop in 2018

Lasă un răspuns