Cum poti evita supraincalzirea telefonului atunci cand este canicula afara?

Toate smartphone-urile se supraincalzesc la un moment dat, dar acest lucru nu vine intotdeauna de la hardware. Exista o multitudine de factori, dar exista unii care pot fi influentati pentru a limita temperatura dispozitivului.

Desigur, acest lucru poate fi legat de hardware si in acest caz nu vor fi multe de facut. Dar circumstantele pot fi si externe. O aplicatie prea gurmanda, vara si canicula sau chiar folosirea excesiva a anumitor functii. Identificarea cauzei poate rezolva uneori problema.

Recunoaste semnele supraincalzirii

In general, atunci cand un smartphone incepe sa atinga o temperatura prea mare, reusim sa anticipam supraincalzirea inainte de a o observa in contact cu dispozitivul. Semne de avertizare precum aparitia decalajelor, o lipsa generala de fluiditate si uneori aparitia mesajelor de eroare. Anumite sarcini sunt uneori prea intense pentru a fi efectuate mai mult de cateva minute, in special inregistrarea video in 4K, cel putin pe anumite modele.

Daca, de exemplu, ai jucat un joc greu de mai mult de o jumatate de ora sau ai efectuat o alta sarcina care necesita mult timp, vei descoperi rapid ca dispozitivul incepe sa inregistreze incetiniri si nivelul bateriei se topeste. In acest caz, lasa-l sa se odihneasca cateva minute.

Verifica temperatura bateriei

Cand un smartphone tinde sa se supraincalzeasca, uneori se intampla din cauza bateriei. Mai ales daca smartphone-ul tau are deja cativa kilometri pe ceas. Daca mobilul tau este putin vechi, fii atent.

Smartphone-urile cu baterii detasabile aproape ca nu mai exista, iar daca tot esti ingrijorat, vei gasi cu greu o piesa de schimb. In acest caz, este mai bine sa abandonezi dispozitivul pentru a achizitiona unul mai nou.

Pentru a verifica temperatura bateriei, trebuie doar sa accesezi aplicatia pentru telefon si sa introduci codul secret *#*#4636#*#* . Vei vedea apoi diverse informatii despre baterie, inclusiv temperatura acesteia. Daca codul nu functioneaza pe dispozitivul tau, incearca *#0228#.

Daca vine de la incarcator?

In plus, daca smartphone-ul tinde sa se supraincalzeasca in timpul incarcarii, nu uita sa verifici starea incarcatorului si a cablului de incarcare. Are incarcatorul original? Are cablul original? Daca observi supraincalzirea in timpul incarcarii si bateria nu este cauza, atunci trebuie sa te uiti la partea laterala a cablului si a incarcatorului.

Un procesor suprasolicitat

Daca problema supraincalzirii nu este legata de baterie, ar putea fi cauzata de o aplicatie care pune prea multa presiune asupra procesorului, cum ar fi unele jocuri 3D. Daca da, iti dai seama destul de repede, deoarece smartphone-ul tau va deveni lent si va incepe sa incetineasca. Caracteristici precum realitatea augmentata sunt, de asemenea, foarte lacome.

Aseaza-l intotdeauna pe suprafete plane

Astfel, vei reusi sa asiguri o suprafata mai mare de contact cu carcaasa telefonului, deci un transfer termic mult mai rapid mai ales daca vorbim de o suprafata metalica. Insa, cu conditia sa nu stea in bataia soarelui, bineinteles.  Daca-l asezi pe o perna sau pe picioare, e foarte posibil sai blochezi fantele de aerisire ceea ce nu este iarasi ok.

Sursa: phonandroid.com

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns