Cateva lucruri bune de stiut despre televizoarele LED

televizoare led

M-am gandit ca ar fi bine de stit cateva lucruri despre televizoarele LED, mai ales ca exista destul de multi oameni despre asa zisele modele noi de televizoare.

1. Televizorul LED nu este un nou tip de TV. Apreciez un truc de marketing bun la fel de mult ca pe tipul de langa mine, dar un televizor LED este doar un televizor LCD care are parte de o iluminare cu diode emițătoare de lumină (LED-uri) în loc de lumini standard fluorescente cu catod (sau CCFL). Și, deși a devenit binecunoscut in ultimii ani, cu modelele de Samsung ultrasubtiri, LCD-urile LED-backlit au fost pe rafturile magazinelor inca din 2007, când Samsung LN-T4681F da ebutat. Spre deosebire de plasma si OLED, care sunt tehnologii cu emisii de unde, fiecare pixel este sursă proprie de lumină discretă, LCD este o tehnologie transmisiva unde fiecare pixel trebuie să fie iluminat din spate.

2. Exista doua configuratii de iluminare tip LED.  Inițial, displayurile cu LED-uri, cum ar fi Samung LN-T4681F au fost cu iluminare de aceea este menționată ca o „gamă completă” de LED-uri din spatele LCD, peste partea din spate a panoului – la fel ca o lumina de fundal CCFL standard. Cu această formă de iluminare, LED-urile sunt aplicate pe toate cele patru laturi ale televizorului și lumina este proiectata spre interior la mijlocul televizorului prin intermediul „lightguides.” Aceste tipuri de televizoare sunt frecvent menționate ca LCD pe bază de LED-uri si sunt de departe cele mai frecvente disponibile astăzi.

3. Televizoarele tip Edge-lit sunt foarte subțiri dar au de suferit ca si uniformitate. Așa cum am spus, in beneficiul cheie pentru un sistem de iluminare de fundal cu LED-uri de tip edge-lit este faptulcă producătorii pot face televizoare mai subțiri. Cu toate acestea, dezavantajul este că lumina de fundal nu este la fel de uniformă. Cu display de tip edge-lit, dacă ai pus o imagine alba sus, este posibil să observați că marginile exterioare ale ecranului apar mai luminoase, sau „fierbinti”. De asemenea, atunci când ai pus o imagine total neagra, marginile ecranului vor apărea mai ușoare (gri).

4. Iluminare de fundal cu LED-uri va parea a arata mai bine – dar cât de mult mai bine, este discutabil. Deși este adevărat că sistemele de retroiluminare ale producătorilor vor continua să se îmbunătățească cu timpul, am auzit de la cei din industrie ca progresele reale vor fi în tehnologia de tip edge-lit. Inginerii încearcă să îmbunătățească aceasta tehnologie de iluminare edge-lit pana la punctul în care aceasta este egală sau chiar depaseste matricea de iluminare de fundal cu LED-uri. Una dintre problemele cu aceasta matrice de iluminare de fundal (care dispune de întunecare locală) este că, pentru a fi cu adevărat perfectă ar fi nevoie de 2,1 milioane de LED-uri de lumină în mod individual, 2,1 milioane de pixeli (în TV 1080p). Adaugand atat de multe LED-uri, pur și simplu nu este eficient din punctul de vedere al costurilor…

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.