Tot ce trebuie sa stii despre creatina monohidrat

Tot ce trebuie sa stii despre creatina monohidrat

Creatina monohidrat este unul dintre numeroasele tipuri de creatina – un supliment nutritiv utilizatin special in domeniul fitness-ului si care este realizat astfel incat sa aiba aceleasi efecte ca si creatina produsa in mod natural in organism, care este formata din aminoacizi. Creatina monohidrat reprezinta, insa, cea mai pura forma de creatina, motiv pentru care este si unul dintre cele mai populare produse utilizate de sportivi, profesionisti sau amatori.

De ce sa consumi creatina monohidrat?

Cei care fac sport consuma suplimente pe baza de creatina, de obicei inaintea antrenamentelor, pentru a beneficia de efectele pe care produsul le ofera organismului. Printre cele mai importante astfel de efecte se regasesc si urmatoarele:

  • imbunatateste randamentul;
  • contribuie la cresterea in volum a masei musculare;
  • de asemenea, puterea musculara este imbunatatita;
  • energia musculara beneficiaza de un nivel mai crescut;
  • poate ajuta la cresterea in greutate, dar fara sa existe riscul acumularii de grasime;
  • recuperarea dupa antrenamente este mai rapida.

Cum se administreaza creatina monohidrat?

Produsele care contin creatina monohidrat sunt foarte multe, reprezentand un segment important pentru piata fitness. O parte dintre cele mai populare si eficiente astfel de produse sunt disponibile si pe site-ul KiwiGym.ro.

Fiind vorba despre produse diferite, modul de administrare al acestora este diferit. In general, o doza zilnica normala pentru suplimentare trebuie sa cuprinda minim 3g si maxim 5 g de creatina monohidrat, iar in cazul unei incarcari a celulelor musculare, doza recomandata trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 25 g/ zi, insa numai in primele 4-5 zile.

Pentru a putea fi consumata, creatina poate fi combinata atat cu apa calda, cat si cu suc de fructe, ceai fara cofeina sau chiar cu un concentrat proteic – in acest fel, efectele sunt mai rapide si mai puternice. Ceea ce este important de mentionat este faptul ca bautura cu creatina monohidrat trebuie consumata imediat dupa ce a fost preparata, pentru a se beneficia la maximum de efectele acesteia.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns