Cum se alege corect o lunetă de vânătoare?

2@Hunter-Shop.ro

Alegerea unei lunete de vanatoare este complicată, având în vedere numărul tot mai mare de mărci şi modele de pe piaţă. Vânătorul are multe dificultăţi în a-şi găsi drumul şi ţinta în jurul său! Vă oferim câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeţi o lunetă cât mai potrivită pentru nevoile dvs. Dar, înainte de a le putea compara, trebuie mai întâi să le înţelegeţi caracteristicile. Veţi găsi pe toate lunetele pentru puşca numere marcate precum 3-9 × 40, 3-12 × 56. Cu ce ​​corespunde asta? „3-9”: ne arată puterea optică la 3x zoom minim la 9x zoom maxim, în timp ce „x40” reprezintă diametrul obiectivului în mm.

Explicaţii tehnice

Mărirea şi diametrul obiectivului determina câmpul vizual. Într-adevăr, atunci când mărirea creşte, câmpul vizual scade. Luminozitatea unui telescop depinde de diametrul obiectivului: un obiectiv cu diametru mare va transmite mai multe raze de lumină. Mărirea joacă, de asemenea, un rol important, deoarece creşterea luminozităţii scade. Lentila de ieşire a telescopului este suprafaţa imaginii proiectată asupra ochiului. Toleranţa este mai mare dacă nu sunteţi bine aliniat cu rama. Alegând luneta potrivită pentru dvs veți obține mai ușor rezultatele așteptate.

Când înaintăm în vârstă acurateţea pupilei, scade și toleranţa la deviere este redusă. De aceea montarea opticii potrivite este foarte importantă. Fiecare vânător are o morfologie diferită. Armurierul vă va sfătui şi vă va asambla luneta cât mai bine posibil.

Alegerea lunetei depinde de nevoile pe care le aveţi.

Dacă sunteți un vânător ce își schimbă constant locul și tipul de vânat, mai mult ca sigur aveți nevoie de o varietate mare de lunete. Alegeril făcute vor depinde în primul rând de mediul în care vă aflaţi la vânătoare şi de tipul de animal pe care îl vânaţi. Pentru vânătoarea de vânat mic nu veţi avea nevoie de un zoom mai mare de 10x, deoarece copacii vă vor face inutil obiectivul optic. Pentru vânătoarea de vânat mare, pe de altă parte, veţi avea nevoie de ceva mai multă vizibilitate.

Dacă faceţi parte din forţele de ordine (poliţie, jandarmerie, forţe speciale), cu excepţia cazului în care apăraţi o suprafaţă mare de teren, o lunetă prost aleasă vă poate încetini şi vă poate împiedica să acţionaţi în consecinţă.

Ce zoom să alegeţi pentru lunetă?

Puterea optică a unui telescop optic corespunde primului număr. Exemplu: luneta 6×24 – Numărul din stânga „x” indică zoom-ul cu care vă va apărea dimensiunea ţintei în comparaţie cu ochiul liber. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât telescopul oferă un zoom mai mare şi, prin urmare, un câmp vizual mai restrâns. Puterea optică a unui telescop poate fi fixă ​​ (exemplu: 6×30) sau variabilă cu zoom (exemplu: 1,5-6×30). Vă recomandăm să alegeți lunetele cu zoom variabil, deoarece pot fi utilizate în diverse locuri și situații, comparativu cu cele fixe, a căror practicabilitate este restrânsă.

Cum să citiţi diametrul obiectivului

Diametrul obiectivului este al doilea număr după X. Astfel, un telescop 6×30 are un obiectiv optic frontal de 30 mm. Reţineţi că cu cât obiectivul lunetei este mai mare, cu atât va lăsa să intre mai multă lumină, deci câmpul vizual standard (înainte de zoom) va fi mai mare. Obiectivele mai mari sunt în general mai grele și mai scumpe.

Gabaritul

Gabaritul reprezintă greutate lunetei și este foarte important să alegeți o lunetă potrivită experienței dvs. Pentru începători este recomandat să alegeți cu greutate redusă, pentru a o manipula cu ușurință.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns