click aici

De ce Uruguay are patru stele pe tricou?

De ce Uruguay are patru stele pe tricou?

Ai remarcat poate si tu acest lucru. Pe tricoul albastru ciel al nationalei uruguayene se poate observa patru stele aurii deasupra blazonului. Un total de stele menit sa egaleze Uruguay, Italia si Germania, de patru ori invingatoare in cadrul Cupei Mondiale. Cu toate acestea, Uruguay a primit trofeul doar de 2 ori, in 1930 si in 1950, avand un total de 13 participari la Cupa Mondiala. Cum se explica atunci cele patru stele?

Explicatia este simpla, cele doua stele suplimentare vin de la Jocurile Olimpice de Fotbal, din 1924 si 1928.  Regula este ca nu mai exista reguli…in mod traditional, tricoul unei nationale de fotbal arboreaza una sau mai multe stele, in functie de numarul de titluri castigate. Spre exemplu, Franta are o stea din 1989 deasupra cocosului, Brazilia are cinci din 2002, Germania patru, etc…

Doar ca Uruguay, campioana mondiala in 1930 si 1950 nu a ales sa afiseze 4 stele din anticipare ci datorita faptului ca sud-americanii considera ca sacrele Jocuri Olimpice din 1924 si 1928 sunt egale cu un titlu mondial, drept urmare, cele 4 stele de pe tricoul nationalei sunt justificate.

Insa Fifa are un regulament bine pus la punct, ultima versiune in ceea ce priveste echipamentul jucatorilor fiind publicata in 2015. Acesta din urma precizeaza faptul ca – asociatia membra a carei echipa, masculina sau feminina a castigat mai multe editii a Cupei Mondiale, Cupei Mondiale feminine, de volei de plaja sau rugby poate afisa o stea sau un alt simbol validat de Fifa.

Jocurile Mondiale erau considerate Cupe Mondiale inainte de 1930. Deoarece Cupa Mondiala a fost infiintata abia in anul 1930.

Invingatoare in cinci reprize la Cupa Mondiala, Brazilia vizeaza steaua cu numarul 6 in Rusia. Insa Selcao risca sa nu fie singura echipa ce afiseaza cinci stele la Cupa Mondiala 2018. Amenintarea pentru Brazilia vine in mod paradoxal din Uruguay…poate mai gasesc vreo stea sa o arboreze pe tricou si sa o egaleze pe Brazilia.

Belgia insa, chiar daca a castigat un titlu la Jocurile Olimpice din 1920, nu afiseaza nicio stea pe tricou. Drept urmare, doar Uruguay isi afiseaza castigurile de la Jocurile Olimpice pe tricoul de fotbal.

Uruguayenii afirma ca « traiesc fotbalul in mod intens” iar primul cadou pe care tatii il fac baietilor lor este o minge de fotbal. Cineva a afirmat chiar si faptul ca activistii ar putea face o revolutie in timpul unui meci de fotbal al nationalei si nimeni nu si-ar da seama… In Uruguay fotbalul este o veritabila religie.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Care sunt avantajele pieselor sport

Daca esti un mare fan al articolelor vestimentare sport, atunci cu siguranta ai gasit acest material la momentul potrivit. Articolele

Sfaturi pentru a te motiva sa faci sport iarna

A face sport face fara indoiala parte din rezolutiile pentru inceput de an. Insa, ai nevoie de o doza buna

ATV-urile CFMOTO – ideale atât pentru iubitorii de senzații tari, cât și pentru cei ce caută experiențe noi

După o lungă perioadă de stat in casă, oamenii au simțit nevoia de a petrece cât mai mult timp în

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte