click aici

Cele mai frumoase insule italiene

Cele mai frumoase insule italiene

Plaje fantastice, peisaje fascinante, orase pasionante… Italia este una din cele mai frumoase destinatii din lume, o destinatie ce impresioneaza prin polivalenta sa. De aceea, azi va vom prezenta cateva din cele mai frumoase insule italiene.

Filicudi – relaxare intr-o atmosfera linistita

Micuta insula Filicudi nu este cunoscuta de toata lumea ceea ce pentru unii este un lucru bun deoarece este protejata de turismul de masa. Cu un total de 300 de locuitori si cu o suprafata de 9,5 kilometri patrati, este cea mai mica insula din Marea Tireniana. Pentru a ajunge aici trebuie sa iei un vapor din Sicilia. Aceasta insula indepartata reprezinta destinatia perfecta pentru o vacanta relaxanta si calma.

 

Ponza – o insula in competitie cu Capri

Un alt loc cunoscut din marea Tireniana este frumoasa insula Ponza, o destinatie ce ne aminteste de destinatii precum Capri sau Ischia. Dar aceasta insula captiveaza in special pentru atmosfera sa autentica, pentru viata insulara originala, cu pensiuni fermecatoare si magazine mici. Dar asta nu e totul, Ponza este un veritabil paradis pentru pasionatii de scufundari. In jurul insulei exista o multime de grote misterioase care asteapta sa fie descoperite.

Elba – un aer de Caraibe in Italia

Daca te uiti la pozele cu insula Elba vei avea sentimentul ca te afli in Caraibe. Dar, in realitate, este vorba despre o insula din Mediterana, la doar 10 kilometri distanta de continentul italian. Te poti relaxa in voie pe aceasta insula din Toscana. Odata ajuns la destinatie vei remarca cu siguranta plajele impecabile si apa cristalina. De ce sa mergi mai departe cand exista atatea destinatii de vis in Europa?

Lampedusa – o destinatie de vis din Mediterana

Insula italina Lampedusa se afla tot in Mediterana. Aici sa te astepti la peisaje demne de Caraibe, cu ape cristaline. Cel mai bine este sa inchiriezi un vapor pentru a explora imprejurimile. Datorita situarii intre Sicilia si Tunisia, Lampedusa ofera un climat mediteranean perfect. Aici vremea este frumoasa in orice anotimp. Odata ajuns aici trebuie sa vizitezi si Isola dei Coniglo, o insula mica, situata la cativa metri de coasta, cu una din cele mai frumoase plaje din Mediterana.

 

Insulele Tremiti – bun venit in paradis

Arhipelagul insulelor Tremiti este situat la marginea peninsulei Gargano, este inconjurat de marea albastra si limpezimea marii Adriatice. Inca din anul 1989, aceste insule, San Domino, San Nicola, Caprara, cu numeroasele lor grote reprezinta rezerve naturale marine. Coasta este bogata in golfuri si peisajele sunt protejate, un veritabil paradis pentru cei care iubesc marea si plaja dar si pentru pasionatii de scufundari.

Lipari – perla insulelor Eoliene

Lipari este cea mai mare din insulele Eoliene dar si centrul arhipelagului. Localnicii considera oras chiar si o insula de doar 88 de hectare. Cu aproximativ 12 000 de locuitori Lipari nu este tocmai o metropola insa are o multime de lucuri de oferit celor care o viziteaza. Un oras vechi cu un castel, cinci biserici si un muzeu arheologic. Insa, adevarata atractie a insulei este data de frumusetea plajelor din Lipari.


Related Articles

Ce poti vizita intr-un sejur la Argentina?

Ai in plan sa vizitezi imensa tara din continentul sud-american? Iata in acest caz mai multe despre aceasta tara si

Cele mai spectaculoase peisaje de munte de descoperit

Muntii au ceva magic care provoaca mereu un sentiment de uimire si de calm. In fata unui masiv maiestuos ne

Cele mai frumoase destinatii pentru primavara anului 2019

Primavara si-a intrat oficial in drepturi. A venit deci si vremea sa descoperi cele mai frumoase destinatii turistice cu cele

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte