Sfaturi pentru alegerea mijlocului de transport pentru o vacanta in Romania

Sfaturi pentru alegerea mijlocului de transport pentru o vacanta in Romania

Romania este inca o tara aflata in dezvoltare in ceea ce priveste turismul, agricultura, mediul de afaceri, dar si infrastructura. Ceea ce pozitioneaza aceasta tara in topul preferintelor strainilor ramane insa ansamblul superb de peisaje naturale de care toti cei ce ajung pe plaiurile autohtone se pot bucura: un litoral intins, cu plaje diverse, un lant muntos absolut spectaculos, vai, dar si campii frumoase. De asemenea, bucataria romaneasca este un mare plus in fata strainilor, intrucat este formata din bucate delicioase si gustoase. In ceea ce priveste mijlocul de transport care se poate alege pentru o vacanta in Romania, exista mai multe variante la care turistii pot apela. Ei trebuie sa aiba insa grija, inainte de a opta pentru tren, autocar sau pentru o masina.

Anotimpul joaca un rol important in privinta transportului

In functie de anotimp, turistii care pleaca in vacanta in Romania au la dispozitie diferite tipuri de mijloace de transport. Ei pot apela la autocare, trenuri, microbuze sau masini personale. Intre toate aceste metode de transport exista insa diferente uriase, atat in ceea ce priveste costurile, cat si perioada de timp necesara pentru a ajunge la destinatie. Ideal este sa fie studiate toate optiunile, inainte de luarea unei decizii, mai ales ca iarna, de exemplu, conditiile meteo pot ingreuna circulatia in anumite zone din tara.

Confortul personal

Un alt element care trebuie luat in considerare de cei care pleaca intr-o excursie este nivelul de confort pe care il cauta. Daca unii oameni isi doresc sa aiba parte de confort si conditii excelente, cum ar fi temperatura pe care si-o doresc (mai ridicata iarna si mai joasa vara), scaune comode si suficient spatiu pentru toate bagajele, atunci pot pleca la drum cu o masina.

In cazul in care turistii nu detin o masina personala, nicio problema! Pot apela la serviciile unei companii specializata in inchirieri auto. La o firma de inchirieri de masini oricine poate gasi toate informatiile necesare pentru a identifica cel mai bun autoturism de vacanta!

De asemenea, exista turisti care nu pun foarte mult accent pe elementele descrise mai sus. Ei pot apela la o calatorie cu trenul care, desi nu este la fel de confortabila ca una cu masina, se poate dovedi a fi destul de interesanta, datorita faptului ca sinele de tren au fost create in timp printre munti, de exemplu, pe acolo pe unde soferii nu pot ajunge. Astfel pot fi vazute peisaje absolut superbe! Mai mult, in tren turistii pot cunoaste oameni foarte interesati, cu care sa lege prietenii de-o viata.

O alta metoda aleasa de cei pentru care confortul nu reprezinta in mod deosebit o prioritate este autocarul. De regula, pretul biletelor pentru autocar sunt mai ieftine decat cele de la tren, iar calatoriile sunt intotdeauna mai scurte.

Preturi

Preturile biletelor de tren, cele pentru autocare si cele pentru inchirieri auto difera foarte mult, pentru ca fiecare dintre aceste mijloace de transport are specificitatile ei. De exemplu, pentru inchirierea unei masini, oamenii vor plati mult mai putin, mai ales daca se strange un grup de 4-5 persoane care pleaca impreuna la drum. La pol opus insa, calatoriile cu trenul, desi mai scumpe, sunt mult mai boeme si ofera turistilor ocazia de a trece prin locuri altfel imposibil de atins cu alt mijloc de transport.

Destinatia aleasa

Destinatia de vacanta joaca si ea un rol extrem de important in alegerea mijlocului de transport in comun. De exemplu, anumite statiuni sunt accesibile doar cu masina, pe cand altele doar cu trenul ori cu autocarul. Este important ca oamenii sa faca o cercetare amanuntita despre acest lucru, inainte de porni la drum.

Metoda ideala de transport

Fara indoiala, masina reprezinta mijlocul de transport cel mai convenabil din toate punctele de vedere. Companiile de rent a car  pun la dispozitia persoanelor interesate o gama larga de autoturisme din care pot alege: masini mai mari sau mai mici, de lux sau sport. Tarifele si toate conditiile de inchiriere se pot gasi pe site-urile acestora, iar  reprezentantii pot fi contactati telefonic.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns