Ai probleme cu banii? Iata rezolvarea

Ai probleme cu banii Iată rezolvarea

Pentru foarte mulți oameni bugetul este echivalent cu un stil de viață frugal care are la bază alergarea după fiecare bănuț. Dar această afirmație nu este adevărată. Bugetul te învață să cheltui banii responsabil. Vrei să ieși în oraș? Îți plac concertele? Vrei să călătorești? Îți face plăcere să încerci mâncăruri noi? Poți face toate aceste lucruri, dar și să îți plătești datoriile și facturile. Bugetul te învață să îți stabilești prioritățile și să le respecți. Astfel vei evita probleme financiare. Nu trebuie să renunți la ceea ce îți place să faci. Compară oferte pentru bani împrumut pentru a-ți finanța vacanța pe care ți-o dorești. Cu un buget vei plăti cu ușurință creditul.

Primul pas pentru crearea unui buget este indexarea cheltuielilor. Fă-ți un jurnal de cumpărături în care să treci fiecare bănuț cheltuit. Poți folosi o aplicație mobilă pentru accesibilitate. Sau poți cere de la bancă un extras de cont detaliat. Astfel, vei observa unde cheltui cei mai mulți bani și care sunt cele mai frecvente investiții. Este important să știi ce schimbări trebuie să faci pentru a economisi suma dorită.

Pasul următor este să împarți venitul pe categorii. Cea mai importantă categorie trebuie să fie cea de facturi, rate și chirie. De abia ce îți rămâne în urma acestor plăți este venitul tău net, la care este indicat să te raportezi. Ai nevoie de o categorie pentru mâncare, de una pentru produse de întreținere și curățenie, este obligatoriu să pui deoparte bani pentru economii și restul este pentru mofturile tale. Având în vedere că nevoile diferă de la persoană la persoană, nu există o regulă de aur care să îți garanteze că vei avea succes. Dar la început când nu știi exact cât ar trebui să acorzi fiecărei categorii, te poți orienta după regula 30/60/10. 30% din venit trebuie să meargă spre contul de economii, 60% îi vei cheltui pe mâncare și produse de întreținere, iar cu 10% faci ce vrei tu. Totuși, este important să nu îți impui un buget draconic din primele zile. Tranziția nu este tocmai lină, dar cu cât bugetul este mai relaxat, cu atât mai ușor îți va fi să îl respecți.

Partea cea mai neplăcută este tăierea cheltuielilor. Dar dacă vrei să ai mai mulți bani la dispoziție, trebuie să faci și acest lucru. Renunță la abonamentul de fitness dacă nu mergi la sală, înlocuiește cafeaua gata preparată cu cea făcută acasă, reziliază contractul la cablu pentru că toate televiziune emit și online și nici de abonamentele la reviste nu ai neparată nevoie. Învață să gătești acasă și caută locuri de ieșit în oraș unde nu cheltui mulți bani. De asemenea, este indicat să cauți oferte mai ieftine pentru abonamentele la curent, telefon și internet. Nu trebuie să renunți al tot, ci doar la acele servicii pe care nu le folosești sau le folosești atât de rar încât nu se merită să plătești abonamentul.

Un ochi trebuie să arunci și peste ratele la credite. Dacă ai mai multe credite de nevoi personale cu dobânzi diferite, este indicat să optezi pentru o refinanțare. Iar dacă minimul de plată la cardul de credit te încarcă foarte tare, ia un împrumut fără adeverință pentru a rambursa banii și apoi pune cardul într-un sertar și nu îl mai folosi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns