Suplimentul KINDERZUSCHLAG in 2024

SUPLIMENTUL-KINDERZUSCHLAG-IN-2024

Părinții care au nevoie de sprijin financiar pentru a întreține întreaga familie pot primi suplimentul de alocație pentru copii, Kinderzuschlag (KiZ). Alocația pentru copii este o subvenție financiară care se plătește în plus față de Kindergeld. Este destinată să ajute copiii să nu crească în sărăcie. Îndepând de anul viitor o serie de beneficii acordate de statul german vor fi majorate. Este cazul salariului mediu legal, al venitului pentru cetățeni și al pensiei. Dar cu alocația pentru copii Kindergeld și suplimentul Kinderzuschlag ce se întâmplă din 2024? Vă spunem în continuare.

VALOAREA ALOCAȚIEI PENTRUI COPII KINDERGELD ÎN 2024

Nu va exista nicio creștere pentru kindergeld în 2024. Ultima creștere a alocației pentru copii a avut loc în ianuarie 2023. Cuantumul prestației a fost majorat la 250 euro pe lună pentru fiecare copil. Din 2025, alocația familială urmează să fie înlocuită cu o prestație complet nouă numită Kindergrundsicherung (ajutorul de bază pentru copii). Aceasta va fi disponibilă tuturor părinților care lucrează în Germania, inclusiv celor ai căror copii locuiesc în străinătate.

Kindergeld este o prestație plătită în Germania în fiecare lună pentru fiecare copil. Conform informațiilor actuale, cuantumul alocației pentru copii în 2024 va fi același ca în 2023. Asta înseamnă că va fi 250 de euro pentru fiecare copil. Unii părinți care primesc Kindergeld pot primi, de asemenea, un supliment la acest beneficiu, numit Kinderzuschlag.

Când se va plăti Kindergeld în decembrie 2023, puteți afla aici.

CÂT VA FI SUPLIMETUL KINDERZUSCHLAG ÎN 2024

Kinderzuschlag este o prestație care poate fi primită în Germania de către părinții cu venituri stabile, dar mici, pentru copiii sub 25 de ani care locuiesc cu ei în aceeași gospodărie. Familiile al căror venit este de cel puțin 900 euro pe lună (în cazul unui cuplu) sau 600 euro (în cazul unei mame sau al tatălui singur) pot solicita supliment, dar nu depășesc limita superioară a venitului definită de prevederile dreptului social.

Important: La calcularea venitului părinților sunt luate în considerare următoarele: salariu lunar, pensie sau pensie pentru limită de vârstă, ajutor de șomaj sau indemnizație de boală. Încasările de la Kindergeld și Wohngeld nu sunt luate în considerare.

Pe măsură ce prestația Kindergeld a crescut, a crescut și suplimentul Kinderzuschlag, cu un maxim de 250 euro per copil din 2023. Nu este planificată nicio creștere a acestui beneficiu pentru 2024. După cum am menționat mai devreme, valoarea acestuia depinde de venitul familiei. Dacă în familie sunt mai mulți copii, se plătește întreaga sumă.

CUM APLICI PENTRU SUPLIMENTUL KINDERZUSCHLAG ÎN GERMANIA?

Cererea pentru supliment trebuie depusă la Familienkasse. Cu toate acestea, după cum subliniază Bunk, acest lucru necesită „furnizarea unei cantități mari de date și certificate relevante” (de exemplu, certificate de venit pentru ultimele șase luni, facturi de utilități, certificate de costuri de încălzire). Știm că pare complicat, dar merită! Pe de o parte, pentru că alocația pentru copii deschide calea pentru alte beneficii. Cum ar fi renunțarea la taxele de creșă, rambursarea meselor școlare sau furnizarea de rechizite școlare. Pe de altă parte, pe lângă venituri, sunt luate în considerare și costul vieții și costurile cu încălzirea. Aceasta înseamnă că, cu cât factura de încălzire este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele de a obține banii.

O familie de cinci persoane cu un venit brut de 4.800 de euro și o chirie cu încălzire de 990 de euro era chiar sub limita alocației vara. În cazul în care chiria, inclusiv încălzirea, crește la 1.290 euro în timpul iernii din cauza costurilor mai mari de încălzire, familia are dreptul la un supliment pentru copii imediat.

CINE NU POATE PRIMI KINDERZUSCHLAG?

Kinderzuschlag nu se acordă părinților nu primesc Venitul pentru Cetățeni, (Bürgergeld), fostul Hartz IV.

PENTRU CÂT TIMP SE ACORDĂ KINDERZUSCHLAG?

De obicei Kinderzuschlag se acordă pentru o perioadă de șase luni. După acest timp, trebuie să aplicați din nou.

CÂND SE PLĂTEȘTE CINE NU POATE PRIMI KINDERZUSCHLAG?

Kinderzuschlag este plătit în aceeași zi în același cont în care este transferat Kindergeld.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul, https://migro.ro/blog/, nostru veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

  • numărul de telefon:  +40 369 805 805
  • Whatsapp: 0771 441 296
  • e-mail: office@migro.ro

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns