Actori si actrite care au refuzat roluri memorabile

Moment nepotrivit, un agent neatent sau un scenariu prost prezentat: nu e nevoie de prea multe pentru a rata un rol la Hollywood. Aceste vedete se pare insa ca au ratat marele premiu…

Barbie, Titanic, The Matrix… atatea filme-cult care au marcat ultimele decenii. Dar ce s-ar fi intamplat daca distributia ar fi fost diferita? Ce s-ar fi intamplat daca Emma Stone nu ar fi interpretat-o pe Mia si daca altcineva decat Kate Winslet l-ar fi interpretat pe Leo Di Caprio? Iata o lista cu actori si actrite care au ratat o oportunitate de aur.

Gwyneth Paltrow in Titanic

1,8 miliarde de dolari profit: acestea sunt incasarile din box office pentru Titanic. Filmul lui James Cameron a detinut chiar recordul pentru cel mai mare succes de box office din lume timp de un deceniu – inainte ca un alt film al lui James Cameron sa fure spectacolul, Avatar. Multe actrite si-ar fi dorit sa joace rolul lui Leo, dar nu si Gwyneth Paltrow, care a refuzat sa joace rolul lui Rose, desi era prima optiune a regizorului. Judecand povestea de dragoste nu suficient de credibila si neapreciind personalitatea lui Rose, ea a refuzat rolul, spre bucuria lui Kate Winslet. Din fericire pentru actrita, care nu si-a regretat niciodata alegerea, succesul a venit un an mai tarziu cu Shakespeare in Love. Uf!

Gal Gadot in Barbie

In timp ce Margot Robbie o interpreteaza perfect pe papusa Mattel in superproductia lui Greta Gerwig, actrita australiana (si producatoarea filmului) planuise initial sa ii ofere rolul principal unei alte actrite celebre, israelianca americana Gal Gadot. „Gal Gadot este energia lui Barbie. Este atat de incredibil de frumoasa, dar nu o uram pentru asta, pentru ca este atat de sincera, spontana, entuziasta, amabila, incat aproape ca e de prost gust”, a declarat superba blonda. In conditiile in care Wonder Woman se confrunta cu un conflict de program, regizoarea Greta Gerwig a fost cea care a insistat in cele din urma ca Robbie sa o interpreteze pe ecran pe iconica Barbie.

John Travolta in Forrest Gump

John Travolta ar fi putut castiga inca un Oscar daca nu ar fi refuzat rolul din Forrest Gump… Mai multi actori fusesera abordati de regizorul Robert Zemeckis, printre care Bill Murray si John Travolta. Se spune ca Travolta ar fi refuzat rolul pentru ca nu se potrivea cu imaginea succeselor sale anterioare. Avand in vedere succesul mondial al filmului si premiile obtinute de Tom Hanks, Zemeckis a recunoscut cativa ani mai tarziu ca a fost „o mare greseala”.

Will Smith in Matrix

A devenit unul dintre cele mai mari regrete ale actorului: a refuzat rolul lui Neo oferit de fratii Wachowski din doua motive. Primul a fost un conflict de program – a preferat Wild Wild West, o comedie plasata intr-o atmosfera de Vest Salbatic care nu a avut un succes urias. Iar al doilea? Scenariul i s-a parut foarte complex si nu era sigur cum va reactiona publicul. O greseala pe care avea sa recunoasca ca a facut-o cativa ani mai tarziu.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns