click aici

Finlanda –pe vremuri tara suicidara a devenit campioana fericirii

Finlanda –pe vremuri tara suicidara a devenit campioana fericirii

In 1990, Finlanda inregistra un record mai putin fericit, era pe locul doi in ceea ce priveste procentul de persoane sinucigase, imediat dupa Ungaria.  Pentru straini Finlanda are o imagine deprimanta, imaginea unei tari sinucigase insa, in ultima vreme, lucrurile s-au cam schimbat. Nivelul de sinucigasi a scazut cu pana la 50% si asta datorita unei campanii de sanatate publica care a imbunatatit tratamentul si sustinerea persoanelor de risc.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) plaseaza anul acesta Finlanda pe locul 22 in ceea ce priveste rata sinuciderilor. Statele Unite ale Americii se plaseaza pe locul 19 in acest clasament si Franta pe locul 27. Insa doar 60 din aceste tari prezente in clasament  prezinta date fiabile. Unii cercetatori nu sunt de acord cu asocierea sinuciderilor cu factori precum climatul sau luminozitatea.

Conform cercetatorilor poti fi deprimat oriunde in lume si sa vrei sa te sinucizi, important este felul in care esti pregatit sa ceri ajutorul. In ziua de azi, este mai acceptabil pentru finlandezi, pentru barbati in special, sa vorbeasca despre problemele pe care le intampina. Astfel, daca esti deprimat, este mai usor sa fii tratat, sa beneficiezi de un tratament adecvat.

Populatia finlandeza se bucura de o calitate exceptionala a vietii, combinata cu un nivel de securitate ridicat si servicii publice care se numara printre cele mai bune din lume. Cu toate acestea, un numar mare de finlandezi se descriu drept persoane rezervate si melancolice si admit ca sunt destul de rezervati in ceea ce priveste demonstratiile de bucurie. Provocarea guvernului finlandez este aceea de a ataca problema spinoasa a protectiei sociale – statul-providenta este extrem de generos in aceasta situatie – intr-un context de imbatranire a populatiei si o scadere destul de mare a natalitatii.

Zilele de lucru, relativ scurte, ii lasa pe locuitori sa profite de natura, de ceea ce isi doresc, de cele 180.000 de lacuri pe care le numara aceasta tara.

Finlandezii sunt sfatuiti sa uite de problemele din viata de zi cu zi si sa respire profund, sa asculte natura. Numerosi sunt finlandezii care adora sa se plimbe sau sa alerge in padurile din imprejurimi.

Finlanda a fost desemnata recent una din cele mai fericite tari din lume de catre ONU, conform unei metodologii care consta in cererea parerii unui esantion de persoane venind din 156 de tari diferite cu privire la calitatea vietii. In cursul anului 2018, Petri Honka a gazduit o serie de oameni din diferite colturi ale lumii pe care i-a interogat cu privire la calitatea vietii si pe care a incercat sa ii invete mai multe cu privire la fericirea nordica. In luna martie in Finlanda zapada era inca prezenta, verdele inca nu si-a facut aparitia. Chiar daca nu se plang, finlandezii si-ar dori ca iernile sa fie mai scurte la ei si vara putin mai lunga. Astfel, ar fi si mai fericiti.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Related Articles

Calitate la superlativ

In ziua de azi auzim tot mai multe atat in media cat si in online despre calitatea wserviciilor diferitelor organizatii,

Si uite asa ne facem tara de ras in intreaga lume – Vezi ce s-a intamplat in Stratford

Niste romani iritati de acest videoclip scriau pe o retea de socializare: Ionutz- Tarani nui poti numi tigani nici atata

Inainte de a se naste, bebelusul printului Harry si a lui Meghan Markle a stabilit deja un record

Printul Harry, ducele de Sussex si Meghan Markle, ducesa de Sussex, insarcinata, si-au facut aparitia la muzeul de istorie naturala

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte