Procesul impotriva actorului Alec Baldwin a fost abandonat

Dosarul impotriva actorului american Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenta dupa un schimb de focuri fatal pe platoul de filmare al peliculei Rust din 2021, a fost oficial abandonat vineri de catre procuratura, in lumina unor „fapte noi” care justifica continuarea anchetei.

Aceste noi elemente „necesita o ancheta suplimentara și o analiza criminalistica care nu poate fi finalizata inainte de audierea preliminara” prevazuta pentru 3 mai in acest caz, au precizat cei doi noi procurori care au preluat cazul in martie.

Insa actorul nu este exonerat. „Ancheta este activa și in curs de desfașurare”, au precizat ei, rezervandu-și dreptul de a lua masuri suplimentare daca este necesar.

La 21 octombrie 2021, filmarile pentru filmul western Rust, in New Mexico, s-au transformat intr-o tragedie cand Alec Baldwin a indreptat o arma care ar fi trebuit sa contina doar gloante oarbe, dar un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a ranit pe regizorul Joel Souza.

Potrivit Los Angeles Times, noile probe aduse in fata justitiei se refera la arma folosita in tragedie. Arma ar fi fost modificata inainte de a fi livrata echipei de filmare, ceea ce ar fi crescut șansele unei impușcaturi accidentale, au declarat pentru ziar trei surse apropiate de caz.

Acest lucru da credibilitate versiunii lui Alec Baldwin, care și-a sustinut de la inceput nevinovatia. Actorul in varsta de 65 de ani a sustinut intotdeauna ca a fost asigurat ca arma sa era inofensiva și neaga, de asemenea, ca ar fi apasat pe tragaci.

El pledase nevinovat pentru omor prin imprudenta. Daca era condamnat, risca pana la 18 luni de inchisoare și o amenda de 5.000 de dolari.

Armurierul filmului ramane in continuare sub acuzatie

Acuzatiile impotriva artileristei filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care este de asemenea acuzata de omor prin imprudenta, raman in vigoare. Vineri, audierea preliminara impotriva ei a fost amanata pentru 9 august.

In timpul anchetei initiale, politia a ajuns la concluzia ca ea a fost cea care a pus munitia in arma folosita de Alec Baldwin, in locul unui glont fals. Acuzarea daduse deja semne de slabiciune in ultimele saptamani.

Cei doi procurori care se ocupau initial de acest caz s-au retras din dosar. O circumstanta agravanta impotriva lui Alec Baldwin, care l-ar fi trimis in spatele gratiilor pentru cinci ani, a fost, de asemenea, abandonata din cauza unui viciu de procedura.

Cazul se afla acum in mainile a doi noi procurori, Kari Morrissey și Jason Lewis. Rust a reluat filmarile saptamana aceasta in Montana, cu Matthew, vaduvul Halynei Hutchins, in calitate de producator executiv. In octombrie, el a renuntat la procesul civil impotriva lui Alec Baldwin printr-o intelegere nedeclarata.

La sfarșitul lunii martie, primul asistent de regie al filmului, Dave Halls, a fost condamnat la șase luni de inchisoare cu suspendare in acest caz. El ii inmanase actorului arma care se afla in centrul dramei, asigurandu-l ca nu este periculoasa, iar acesta a fost de acord sa pledeze vinovat.

Filmul și-a reluat filmarile cu Matthew, vaduvul Halynei Hutchins, in calitate de producator executiv. In octombrie, acesta a renuntat la procesul civil impotriva lui Alec Baldwin, in urma unei intelegeri nedivulgate. Cu toate acestea, parintii și sora ucrainenei fostului director de imagine cer in continuare despagubiri civile.

Un documentar despre viata Halynei Hutchins și despre sfarșitul filmarilor urmeaza sa fie realizat, de asemenea, in paralel cu Rust.

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/tir-mortel-dalec-baldwin-poursuites-100100006.html

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns