click aici

Parinti spirituali

Parinti spirituali

Nu sunt casatorit de foarte mult timp insa am avut norocul sa fiu parintele spiritual al unui copil minunat… si nu ma voi opri la a-i fi doar parinte spiritual ci voi face tot ce imi sta in putinta sa il ajut de-a lungul timpului pentru a putea avea o viata frumoasa si sa nu ii lipseasca absolut nimic.

De data aceasta sunt pregatit, impreuna cu sotia sa devin din nou parinte spiritual, insa a doi tineri frumosi care isi vor uni destinele, vor porni impreuna pe un drum cu totul altfel decat cel pe care l-au urmat pana acum, vor merge pe un drum impreuna, presarat cu iubire, respect, fericire… mana in mana. Insa ce inseamna sa fii parinte spiritual si ce indatoriri avem noi ca parinti spirituali?

M-am interesat, am citit mult despre acest lucru si am aflat cateva chestii interesante…. Iata numai cateva dintre ele:

In primul rand nasa este mereu prezenta la pregatirile miresei, de la cumpararea voalului, pana la gatirea ei in ziua nuntii. In momentul in care ii pune voalul in ziua nuntii, tot nasa este cea care rupe o turta deasupra capului miresei si o imparte la nuntasi. Nasa conduce mirele in biserica, iar nasul, pe mireasa, bineinteles… ca un parinte spiritual ce urmeaza a le fi tinerilor casatoriti.

Cununia-religioasa-7

La o saptaman dupa nunta, nasii merg la biserica, din nou, cu finii lor, pentru o scurta slujba de binecuvantare a noii familii. Proaspetii insuratei trebuie sa aduca lumanarile de la cununie, ornate cu flori proaspete.

Pana si cheluielile sunt mpartite intre miri si nasi, daca mirelui / mirilor ii revine cheltuiala pe filmari nunta de calitate, meniu, muzica si asa mai departe, si nasul are indatorirea lui materiala. Acesta, dupa cum spune traditia, trebuie sa plateasca:

 • taxa pentru cele doua slujbe (cununia si mersul la biserica la o saptamana dupa nunta);
 • achitarea lumanarilor, a buchetului miresei si a buchetului nasei;
 • achizitionarea voalului, a parurei, a basmalei, a oglinzii si a turtei miresei.

Da, poate veti spune ca are cam multe indatoriri nasul insa nu acestea materiale sunt cele mai importante si de care vor tine cont finii… Pentru mine, ca nas dar si ca fin la randul meu, este foarte important sa fim alaturi mereu unul de celalalt, si la bine si la rau… sa ne ajutam reciproc la necaz si sa ne bucuram impreuna in momentele fericite…

Cam asta inseamna dragii mei sa fii parinte spiritual… pe langa indatoririle pamantesti, sa le spun asa, cele mai importante sunt cele sufletesti!

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Opt pasi spre o viata frugala

Sunt convinsă că și voi vă gândiți uneori ce fac unii oameni de le ajung banii de la un salariu

Ador animalele de companie

Întotdeauna mi-au plăcut animalele. De pe la grădiniță am avut primul animal de companie. Nu a fost un cățeluș, nici

Atletismul – benefic atat corpului, cat si mintii.

Fiecare dintre noi are cate un idol in lumea sportului. Cand un mare campion invinge, toata lumea se bucura de performanta sa. Astfel oricine poate incerca sa devina un mare campion, avand exemplul sportivilor de astazi, fie ca e vorba despre inot, atletism, fotbal sau sah.
Cu ocazia evenimentelor sportive renumite, precum Jocurile Olimpice sau Campionatul Mondial de Fotbal, putem fie sa urmarim la televizor performantele sportivilor nostri preferatti, fie sa traim competitiile in mod activ, in parc sau in curtea scolii; orice activitate fizica este benefica atat corpului, cat si mintii.


9 comments

Write a comment
 1. Beatrice
  Beatrice 16 ianuarie, 2016, 11:19

  Foarte bun articolul, si informativ

  Reply this comment
 2. Viorel
  Viorel 17 ianuarie, 2016, 11:20

  Am apelat si eu la ei, foarte buni

  Reply this comment
 3. Mihaela
  Mihaela 18 ianuarie, 2016, 09:18

  Cu un fotograf bun, vei ramane cu amintiri frumoase

  Reply this comment
  • LoccoChicco
   LoccoChicco Author 20 ianuarie, 2016, 11:25

   Stii tu, cand ajungi la o varsta e bine sa ai niste fotografii bine facute ca amintiri

   Reply this comment
 4. Florin
  Florin 18 ianuarie, 2016, 11:16

  E bine de stiut, cautam asa ceva

  Reply this comment
 5. Geanina
  Geanina 19 ianuarie, 2016, 11:20

  La un moment dat cu totii o sa avem nevoie de acesti parinti spirituali.

  Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte