Parinti spirituali

Nu sunt casatorit de foarte mult timp insa am avut norocul sa fiu parintele spiritual al unui copil minunat… si nu ma voi opri la a-i fi doar parinte spiritual ci voi face tot ce imi sta in putinta sa il ajut de-a lungul timpului pentru a putea avea o viata frumoasa si sa nu ii lipseasca absolut nimic.

De data aceasta sunt pregatit, impreuna cu sotia sa devin din nou parinte spiritual, insa a doi tineri frumosi care isi vor uni destinele, vor porni impreuna pe un drum cu totul altfel decat cel pe care l-au urmat pana acum, vor merge pe un drum impreuna, presarat cu iubire, respect, fericire… mana in mana. Insa ce inseamna sa fii parinte spiritual si ce indatoriri avem noi ca parinti spirituali?

M-am interesat, am citit mult despre acest lucru si am aflat cateva chestii interesante…. Iata numai cateva dintre ele:

In primul rand nasa este mereu prezenta la pregatirile miresei, de la cumpararea voalului, pana la gatirea ei in ziua nuntii. In momentul in care ii pune voalul in ziua nuntii, tot nasa este cea care rupe o turta deasupra capului miresei si o imparte la nuntasi. Nasa conduce mirele in biserica, iar nasul, pe mireasa, bineinteles… ca un parinte spiritual ce urmeaza a le fi tinerilor casatoriti.

Cununia-religioasa-7

La o saptaman dupa nunta, nasii merg la biserica, din nou, cu finii lor, pentru o scurta slujba de binecuvantare a noii familii. Proaspetii insuratei trebuie sa aduca lumanarile de la cununie, ornate cu flori proaspete.

Pana si cheluielile sunt mpartite intre miri si nasi, daca mirelui / mirilor ii revine cheltuiala pe filmari nunta de calitate, meniu, muzica si asa mai departe, si nasul are indatorirea lui materiala. Acesta, dupa cum spune traditia, trebuie sa plateasca:

  • taxa pentru cele doua slujbe (cununia si mersul la biserica la o saptamana dupa nunta);
  • achitarea lumanarilor, a buchetului miresei si a buchetului nasei;
  • achizitionarea voalului, a parurei, a basmalei, a oglinzii si a turtei miresei.

Da, poate veti spune ca are cam multe indatoriri nasul insa nu acestea materiale sunt cele mai importante si de care vor tine cont finii… Pentru mine, ca nas dar si ca fin la randul meu, este foarte important sa fim alaturi mereu unul de celalalt, si la bine si la rau… sa ne ajutam reciproc la necaz si sa ne bucuram impreuna in momentele fericite…

Cam asta inseamna dragii mei sa fii parinte spiritual… pe langa indatoririle pamantesti, sa le spun asa, cele mai importante sunt cele sufletesti!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

9 thoughts on “Parinti spirituali

Lasă un răspuns