click aici

Regele Arthur


king_arthur_5Regele Arthur, legenda sa, este unul din cele mai controversate mistere ale istoriei, o disputa intre cei ce sustin autenticitatea personajului si cei ce afirma ca Regele Arthur este doar o legenda, pura fictiune. Ceva consemnari in istoria medievala exista, dar nimic clar, nu intamplator cei ce sustin ca totul este o legenda au partea lor de adevar. Dar cine a fost acest Arthur? Cum cine, nimeni altul decat cel ce a manuit cu dibacie nu mai putin celebra sabie magica Excalibur! Sabie magica?

Da, magia populeaza istorisirile legate de Regele Arthur, nu intamplator apare si celebrul vrajitor Merlin, aventuri magice la care a luat parte acest personaj misterios. Si nu doar misterios, faptele sale de glorie au taiat timpul precum sabia, apararea Britaniei, cate 1000 de oameni rapusi in lupta, cautarea sfantului Graal!

Astfel, invaluit in mister si glorie, Regele Arthur devine legenda, un ideal cavaleresc al evului mediu, nu intamplator el este si autorul ordinului de cavaleri Masa Rotunda! Insa avem o problema cu acest Arthur, istoria nu il consemneaza, pana si existenta sa este vaga, se intinde pe 1000 de ani! Ce sa fie oare, un om ce a reusit sa treaca prin vitejie si glorie direct in legena supraomului? O legenda ce a pus strat peste strat odata cu trecerea timpului? Un personaj real ce a trait in timpuri prea vechi pentru a fi consemnat? Nimeni nu stie cu certitudine… Si totusi, sa incercam aici sa il gasim pe Regele Arthur.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

In viata trebuie sa risti

Totul in viata trebuie sa si risti atunci cand vrei sa faci ceva si sa ai si succes, asa si

Un ajutor de nadejde

Am stat cateva saptamani prin zona, mi-a placut. Aerul este curat si oamenii din zona sunt foarte primitori. Peisajul este

Guest Post – My future, my choice: partea a-VII-a

– Ciorba de varza si fasole felul doi! anunta bucatarul prin vizeta deschisa. -Bai, da` cine s-a preaferifutut cu mancarea


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar