Cele mai frumoase orase europene pentru un week-end

De fiecare data cand se profileaza perspectiva unui week-end prelungit nu stim unde sa mergem, suntem in pana de inspiratie. Iata o selectie a celor mai frumoase orase europene, unele mai aproape, unele mai departe, ideale pentru un week-end.

Istanbul, perla Bosforului. Legatura de uniune intre Europa si Asia, Istanbul este un veritabil oras-comoara care nu cere decat sa fie explorat. Profita de un week-end la Istanbul pentru a profita de frumoasa bazilica Sf. Sofia, de Moscheea Albastra, de palatul Topkapi sau de Marele Bazar. Nu rata baile turcesti si delicioasa gastronomie locala.

Roma, orasul etern. Un melanj perfect intre trecut si prezent, Roma este un oras ideal pentru orice calator. Pentru tinerii indragostiti in cautare de romantism, pentru pasionatii de istorie si cultura, fara sa uitam de pasionatii de sport si de gastronomie, fiecare va asi ceva pe placul sau in aceasta superba capitala italiana. Dupa vizitarea principalelor atractii din oras precum Colosseum, Pantheon, Fontana di Trevi sau Bazilica Sf. Petru, fa-ti timp sa ratacesti pe stradutele colorate si fermecatoare.

Lisabona, orasul intr-o mie de culori. Boem si simpatic, Lisabona seduce turistii datorita stradutelor sale sinuoase, caselor in culori pastelate. Oras cu 1000 de fatete, Lisabona reprezinta un melanj de situri incarcate de istorie si locuri moderne, la moda. Profita de un week-end la Lisabona pentru a descoperi faimosul Turn Belem, Castelul Sao Jorge sau cartierul istoric Chiado.

Barcelona, orasul care conteaza. Vibranta, capitala catalana este una din destinatiile favorite ale turistilor din intreaga lume. Calduroasa, colorata si mereu animata, Barcelona este ideala pe timp de un week-end – Parcul Guell, Sagrada Familia, plaja Barceloneta, piata Boqueria sau Montjuic, Barcelona te va cuceri cu siguranta.

Londra, un melting pot englez. Megalopola multiculturala, Londra este bogata in diverse influente legate de valurile de imigrari succesive. Insa Londra este si inima culturii britanice cu taxiurile sale negre, autobuzele rosii si simtul umorului particular. Expozitii, concerte, piese de teatru, programul oferit este mereu abundent si variat. Daca te afli pentru prima data in Londra nu uita sa vizitezi celebrul Buckingam Palace, Westminister, Big Ben si superbul Tower Bridge.

Paris, orasul luminii. Paris, o capitala superba, este cunoscut drept cel mai romantic oras din lume. Cu toate acestea, este departe de a se adresa doar indragostitilor in cautarea unei escapade de cateva zile. Paris este o destinatie potrivita atat pentru familii care pot profita de numeroasele muzee, parcuri si diverse atractii ale orasului, cat si pentru grupurile de prieteni care vor sa se distreze. Oricare ar fi motivul vizitei tale punem pariu ca vei adora Parisul si cartierele sale emblematice precum Montmartre sau Canal Saint Martin.

Amsterdam, Venetia Nordului. Amsterdam, canalele sale, cartierul sau rosu, cafenelele, bicicletele sale, toate sunt fermecatoare. Turistii vin aici pentru muzeele cunoscute in lumea intreaga, pentru cladirile de epoca, pentru parcurile mari care infloresc primavara si caldura localnicilor care traiesc in armonie. Daca inca nu ai vizitat Amsterdam nu ar trebui sa eziti nicio secunda si sa descoperi cat mai repede aceasta capitala frumoasa.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns