click aici

Orase europene de vizitat iarna

Orase europene de vizitat iarna

Chiar daca iarna nu-i ca vara, iarna are totusi farmecul ei, este pe placul unui numar mare de persoane. In cele ce urmeaza va recomandam cateva orase europene numai bune de vizitat iarna.

Salzburg, Austria. Cu unul din cele mai frumoase targuri de Craciun din lume, Salzburg este una din cele mai recomandate destinatii in acest sezon. Iarna, orasul se acopera cu un strat de zapada alba, deasa ceea ce ii confera o atmosfera de basm. Inscris in patrimoniul mondial Unesco, vechiul oras se poate parcurge la pas si iti promite o calatorie in timp magnifica. Te va surprinde prin maretia arhitecturii, prin fatadele baroce ale palatelor si numeroasele biserici. Vizita muzeului Mozarteum se poate efectua in orice anotimp si este obligatorie odata aflat in Salzburg.

Rovaniemi, Finlanda. Rovaniemi este orasul ideal de vizitat pe timp de iarna, in perioada Craciunului in special. In realitate este vorba despre orasul oficial al lui Mos Craciun, acesta din urma avand propriul sau birou in satul lui Mos Craciun situat la 8,6 kilometri distanta de centrul orasului Rovaniemi. Biroul lui Mos Craciun este deschis vizitatorilor de-a lungul intregului an. Orasul este organizat pentru a intampina turistii in orice perioada a anului nu doar iarna.

St. Petersburg, Rusia. Iarna este de departe cel mai frumos sezon pentru a vizita vechea capitala a Tarilor, cunoscut in aceasta perioada drept Venetia de Nord. Cu temperaturi sub 0 grade si traversat de canale multiple, St. Petersburg este acoperit de gheata si de zapada. Ocazia de a descoperi o alta latura a orasului. Iarna ai ocazia de a descoperi mai multe edificii importante din oras. In plus, turistii sunt mai putini.

Venetia, Italia. Vizitand Venetia pe timp de iarna vei avea posibilitatea de a profita de stradutele goale cu un numar mult mai putin de turisti pe timp de iarna decat vara. Doar in perioada carnavalului orasul este mai agitat. Nu vei mai sta la cozi pentru a vizita un muzeu sau pentru a face un tur cu gondola. Iarna, la Venetia, temperaturile sunt scazute, aerul este umed, trebuie sa iti pui cu tine haine groase.

Amsterdam, Olanda. Sub zapada Amsterdam seamana cu o veritabila carte postala cu un strat dens de zapada si cu numeroasele sale patinoare exterioare. Mai putin frecventate decat de obicei, stradutele orasului sunt goale, linistite. Poti profita in egala masura de numeroasele muzee de care dispune capitala, fara sa mai fii nevoit sa stai la cozi lungi de asteptare.

Din noiembrie pana in ianuarie instalatiile luminoase ale festivalului anual Amsterdam Light Festival ilumineaza strazile si canalele capitalei.

Abisko, Suedia. Orasul Abisko, o oaza de pace si de gheata situata in extrema de nord a  Laponiei suedeze reprezinta destinatia ideala pentru a profita de un peisaj hivernal stupefiant. Reputat pentru marele sau parc national de 77 km patrati, turisiti pot pleca sa descopere fauna nordica salbatica. Abisko este in egala masura locul ideal pentru a efectua drumetii cu sania trasa de caini pe celebra cale regala (kungsleden).


Related Articles

10 Peisaje din natura – Galerie foto

Acum cateva zile am lansat site-ul www.de-vizitat.com, un site ce promoveaza atat peisaje din natura cat si locuri minunate de

Traditie si modernitate – Paris

Nu degeaba stema orasului contine o corabie plutind pe apa. Raul a furnizat locuitorilor apa iar artistilor inspiratie – Claude

Amorgos, un albastru infinit

Aceasta insula greceasca este cunoscuta si ca insula Fecioarei Hozoviotissa, datorita manastirii inchinate ei. Arhitectura este una simpla, traditionala si

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar