Orase de descoperit in timpul unei croaziere mediteraneene

O croaziera pe Mediterana este o excelenta modalitate de a descoperi cele mai frumoase locuri din aceasta parte a vechiului continent fara stresul organizarii unei calatorii. Atunci cand calatoresti in croaziera, poti uita deci de zboruri, de cautarea hotelurilor sau a restaurantelor sau de intrebarile cu privire la cum ajungi la urmatoarea destinatie.

Dar, inseamna si sa descoperi cele mai frumoase orase ale lumii.

Venetia. Venetia nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul din cele mai romantice orase din Europa. Si in acelasi timp, unul din cele mai frumoase. Navigand cu gondola pe canalele sale, profitand de cea mai frumoasa priveliste asupra locurilor din jur, traversarea podului Rialto, gastronomia italiana…. Iata o multime de motive care vor face din acest oras favoritul tau pentru aceasta croaziera.

Barcelona. Unul din cele mai frumoase orase din Spania, locul de joaca preferat al lui Gaudi, cosmopolitul Barcelona se poate si el descoperi prin intermediul unei croaziere. Poti vizita emblematica Sagrada Familia, celebrele Ramblas, coloratul Parc Guell sau se poti pierde in cartierul gotic. Te vei indragosti de frumusetea acestui oras si nu vei mai dori sa il parasesti. Barcelona este o etaoa obligatorie daca iti plac croazierele.
Valencia. Un oras mai mic decat Barceliona, Valencia este la fel de frumos. Orasul florilor, al luminii sau al iubirii, este o destinatie care te asteapta cu bratele deschise. Te poti plimba pur si simplu in cartierul Carmen, sa vizitezi Cetatea Artelor si a Stiintelor sau sa mananci o autentica paella… calatoria merita din plin.

Italia. Aproape toate companiile care ofera croaziere mediteraneene indica doua, trei sau chiar 5 orase din Italia ca port de escala pe itinerariile lor. In functie de compania pe care o alegi, poti descoperi frumoasele monumente din: Napoli, Palermo, Savona, Roma (din Civitavecchia), Genova, La Spezia, Bari, Livorno, Messina precum si Venetia. Unele dintre aceste orase-port sunt, de asemenea, puncte de plecare pentru excursii catre alte obiective turistice italiene. Din Napoli, de exemplu, poti merge spre insula Capri, Ischia sau Procida, precum si pe Coasta Amalfi. Messina ofera acces la orasul medieval Taormina. Porturile Genova, Savona si La Spezia ofera o panorama frumoasa asupra Cinque Terre si Portofino. In ceea ce priveste orasul Venetia, acesta ofera o laguna frumoasa de navigat.

Roma. Daca ajungi la Roma cu vaporul de croaziera, vei ajunge la portul Citavecchia. Odata ajunsi in orasul etern, va veti simti ca niste adevarati imparati polimbandu-va pe strzile sale, vizitana mai ales Coliseul Roman si Forumul Palatin, dar si Vaticanul si muzeele sale, fermecatorul cartier Trastevere si celebra Fontana di Trevi. Nu uita sa arunci o moneda in fantana pentru a reveni mereu la Roma.

Poti vizita si partea de sud a Italiei, mai ales frumosul oras Bari.

Marseille, este un oras milenar care merita sa fie descoperit in timpul unei croaziere. Escalele la orasele croate iti vor permite sa te bronzezi pe plajele din Split sau Zadar iar iubitorii de istorie pot alege Corfu, Grecia pentru o alta escala minunata.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns