4 echipamente utile oricarui mester

pexels-anastasia-shuraeva-6232443

Mesterii profesionisti sau cei de ocazie au nevoie de echipamentele potrivite pentru a-si duce proiectele la final in cel mai de succes mod. Fie ca te apuci adesea de proiecte de renovare la tine acasa, ajuti prietenii sau ai clienti care apeleaza la precizia si pregatirea ta, la orice tip de lucrare trebuie sa te prezinti pregatit pentru provocari.

Cel mai simplu mod prin care poti finaliza mai repede si mai bine proiectele tale este sa ai la indemana unelte si scule de ultima generatie, care iti permit sa instalezi piese cat mai precis, sa iei masuratori si sa fii eficient.

Iata care sunt principalele echipamente de care ai nevoie:

1.  Echipamente de masurat

Masuratorile sunt esentiale in cadrul oricarui proiect, chiar daca este vorba doar de schimbat faianta sau gresia la tine acasa. Echipamentele de masurat iti ofera avantajul acuratetii si nu lasa erorile umane sa intervina in procesul de amenajare. De exemplu, cu ajutorul preciziei unui telemetru poti determina mai rapid dimensiunile unei incaperi, iar acest lucru se va dovedi de ajutor in special in cazul spatiilor mari, deschise, precum cele din case sau din spatiile de birouri.

Un telemetru cu laser iti permite si sa stochezi date si informatii pe smartphone, odata cu inregistrarea masuratorilor luate din incapere. Masuratorile pot fi, de asemenea, puse pe o schema prin aplicatia pentru telefonul mobil.

2.  Scule electrice

Cu sculele electrice devine mai usor sa asamblezi piese de mobilier, indiferent daca sunt cumparate sau daca le construiesti chiar tu. O bormasina este indispensabila oricarui mester, deoarece este utila chiar si in momentele in care faci reparatii de urgenta.

Bormasina este o scula versatila, cu care poti da gauri, poti insuruba, iar in cazul celor multifunctionale, poti chiar sa spargi pereti sau elemente de zidarie pe care vrei sa le renovezi.

3.  Scule de mana

Sculele de mana fac parte din trusele clasice de unelte, pe care cei mai multi oameni le au deja acasa. Acestea pot fi folosite in situatiile in care ai nevoie de mai mult control asupra unui surub pe care il desfaci, sau daca lucrezi intr-un spatiu foarte inghesuit. De asemenea, o surubelnita va fi mai potrivita in cazul in care introduci un surub intr-p bucata a corpului de mobilier din PAL, deoarece nu vei degrada forma gaurii. In cazul unei bormasini, de altfel, puterea cu care infileteaza poate distruge materialul.

4.  Compresoare de aer

Daca te ocupi de proiecte mai mari, precum cele de finisaje, ai nevoie de un compresor de aer la care conectezi un pistol de vopsit, pentru a finaliza treaba cat mai repede. De asemenea, odata ce te obisnuiesti sa folosesti o astfel de unealta, vei putea sa lucrezi cu mai multa eficienta si sa acoperi o suprafata mai mare, intr-un timp scurt. Cu acesta poti chiar sa eviti urmele lasate de trafalet sau de pensule.

Compresorul de aer poate fi folosit intr-o varietate de domenii, de la cel auto, la constructii, de catre mesterii amatori, dar si de catre echipele care se ocupa de renovari. Cu acest dispozitiv poti si sa umfli anvelopele in momentul in care scade presiunea, iar acest lucru il face potrivit pentru uzul casnic de asemenea.

Alege echipamente care iti fac treaba mai usoara, dar si cu ajutorul carora poti pune la cale proiecte mai complexe de amenajare, cu maximum de precizie.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns