S-a confirmat, iPhone 13 Pro Max are cel mai bun ecran de pe piata

Printre numeroasele noutati aduse de Apple pentru aceasta toamna se numara iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max, ambele telefoane dotate cu ecranul Super Retina XDR cu ProMotion.

La prima vedere, noua serie iPhone 13 este aproape identica cu seria iPhone 12. In ceea ce priveste caracterisicile, Apple vine insa cu numeroase noutati interesante. Spre exemplu, seria iPhone 13 are o serie de senzori foto noi pe spatele telefonului. Si, datorita unei noi combinatii de senzori, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Max beneficiaza de unul din cele mai bune aparate foto de pe piata.

O alta noutate importanta: pe iPhone 13 si pe iPhone 13 Max Apple foloseste un nou tip de ecran care permite profitarea de functionalitatea ProMotion. Aceasta functionalitate ne permite sa beneficiem de o rata de refresh variabila care poate ajunge pana la 120 Hz.

Apple nu a mintit

iPhone 13 si iPhone 13 Max sunt dotate cu ecrane Super Retina XDR cu ProMotion – cel mai avansat ecran la momentul actual pe un iPhone – care beneficiaza de o rata de refresh adaptativa care merge de la 10 la 120 Hz, oferind frecvente de imagini ridicate atunci cand utilizarea o justifica sau mai slabe pentru a pastra autonomie bateriei conform unui anunt facut de Apple in momentul prezentarii noilor modele de iPhone.

Insa cu ce vine nou acest ecran din dotarea noilor modele de iPhone, din gama 13? Display Mate, o referinta in materie, a supus ecranul de care beneficiaza iPhone 13 Pro Max la un test.

Si, in urma acestui test, acesta din urma a ajuns la concluzia ca este vorba despre cel mai bun ecran existent pe un telefon la ora actuala pe piata. Pe baza unor teste si masuratori de laborator efectuate intr-un mod aprofundat, s-a ajuns la concluzia ca iPhone 13 Max este un telefon care ofera performante excelente de afisaj, imagini uniforme si coerente si primeste toate notele verzi (de la foarte bine la excelent) in toate categoriile de performante si de precizie de afisare ale testelor de laborator efectuate de DisplayMate. Drept urmare, iPhone 13 Pro Max a obtinut nota de evaluare globala, cea mai mare nota oferita vreodata de Display Mate.

In ceea ce priveste luminozitatea, testele arata ca intensitatea culorilor nu par deloc afectete de continutul pe care il afiseaza. Panoul a obtinut la teste 1051 de nits . Seria iPhone 13 suporta si HDR10 si continutul Dolby Vision. In acest scenariu, luminozitatea poate ajunge chiar si pana la 1200 de nits. Acest lucru reprezinta un avantaj fata de alte display-uri si functia True Tone care regleaza automat imaginea in functie de lumina ambientala.

De notat este faptul ca, pentru moment, nu toate aplicatiile sunt compatibile cu rata de refresh de 120 Hz oferita de iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max. Acest luru se datoreaza faptului ca, pentru a profita de aceasta functionalitate, care ne permite sa beneficiem de animatii extrem de fluide, dezvoltatorii au fost nevoiti sa modifice codurile aplicatiilor.

Tu ce zici de aceste modele noi de iPhone? Te tenteaza vreun model din seria 3 oferit de Apple? iPhone 13 Pro Max iti va face cu siguranta cu ochiul.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns