Iluminarea LED

Dioda emițătoare de lumină (LED) este una dintre cele mai populare tehnologii de astăzi de iluminat și in curs rapid de dezvoltare a eficientei energetice. Calitatea becurilor LED dureaza mai mult, sunt mai durabile, și de ofera o calitate a luminii comparabilă sau mai bună decât alte tipuri de iluminare. Iata cateva lucruri despre LED-uri in cele ce urmeaza…

Economie de energie… LED este o tehnologie de iluminare extrem de eficienta de energie, si philipsare potentialul de a schimba fundamental viitorul de iluminat din lume.

Utilizarea pe scară largă a iluminatului cu LED are cel mai mare impact potențial asupra economiilor de energie în lume. Până în 2027, utilizarea pe scară largă de LED-uri ar putea economisi aproximativ 348 TWh de energie electrică: Aceasta este producția de energie electrică anuală echivalentă a 44 instalații mari de energie electrică si un total economii de peste 30 miliarde $ la prețul energiei electrice de astăzi.

Cu ce sunt diferite LED-urile… Iluminatul cu becuri LED este foarte diferit de alte surse de iluminat, cum ar fi becurile cu incandescență și CFL. Diferențele cheie includ următoarele: Sursa de lumina: LED-urile sunt de marimea unui bob de piper, și un amestec de LED-uri roșii, verzi, albastre este de obicei folosit pentru a face lumină albă.

Direcție: LED-urile emit lumina într-o anumită direcție, reducând nevoia de reflectoare și difuzoare. Această caracteristică face LED-urile mai eficiente pentru multe utilizări, cum ar fi spoturi încastrate și iluminat de activitate. Cu alte tipuri de iluminare, lumina trebuie să se reflecte în direcția dorită și mai mult de jumătate din lumina nu poate părăsi dispozitivul de fixare.

Căldură: LED-urile emit foarte putina caldura. În comparație, becurile incandescente de presă, 90% din energia lor sub formă de căldură și LFC elibereaza aproximativ 80% din energia lor sub formă de căldură.

Iluminatul cu LED este disponibil in prezent intr-o varietate larga de produse cum sunt becurile acasă și becurile industriale, iar lista este în creștere în fiecare an. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei cu LED-uri conduce la mai multe produse care, de asemenea duce la prețuri mai mici.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.