Orase franceze de descoperit altfel in aceasta toamna

Toamna s-a instalat deja, este sezonul ideal pentru a profita de ultimele raze de soare, de a profita de comori din patrimoniul diferitelor tari si sa savurezi cele mai delicioase preparate. In cele ce urmeaza iti propunem sa descoperi cateva din cele mai frumoase orase frantuzesti care te vor face sa iubesti toamna.

Strasbourg, de-a lungul Ill si pe strazile din Alsace

Stiai ca Strasbourg este primul oras ciclabil din Franta? Inainte de a te lansa pe ruta vinului in Alsace si de a vizita numeroasele sate inflorite, incepe sa pedalezi intre insulele din regiune. De-a lungul Ill, un afluent al Rhinului care traverseaza centrul istoric vei putea admira o catedrala maiestuoasa. Ca si cazare, poti opta pentru Tandem, primul butic-hotel ecoresponsabil din Strasbourg si ciclist friendly.

Nantes, o calatorie extraordinara in Tara Loarei

Daca calatoresti cu trenul vei observa intai si intai gara luminoasa, renovata cu pasarela sa panoramica semnata de Rudy Riciotti, un arhitect talentat. Apoi, este de ajuns sa urmezi linia verde trasata pe hol pentru a face Le Voyage a Nantes, un traseu ludic si artistic deopotriva de-a lungul orasului. De-a lungul a 60 de etape, ne plimbam, de-a lungul intregului an, in ritmul nostru si intalnim in cale comori necunoscute. Pe drum, un elegant urias si masinarii extraordinare, de parca avem impresia ca sunt iesite dintr-un roman scris de Jules Verne, un castel frumos, un Muzeu de Arta pasionant, galerii moderne pe malul Loarei…esti pregatit sa le descoperi pe toate?

Rouen, hoinarind prin Normandie

Jeanne D’Arc, Impresionisti sau Gustave Flaubert, o multime de monumente istorice si artistice, case din lemn. Daca vrei sa te relaxezi atunci trebuie sa vizitezi neaparat Run&Visit, o formula cu un antrenor ghid conferentiar pasionat de alergat si de Istorie. Apoi, poti face o pauza binemeritata in vechiul Rouen, la Aitre Saint-Maclou, restaurat recent. Intre expozitii, galerii de arta si gradini fermecatoare, acest vechi cimitir din Evul Mediu este o oaza de relaxare.

Rennes, un paradis al gurmanzilor

In fiecare sambata dimineata, piata Lices este un loc extrem de colorat si benficiaza de numeroase poteci, ideale pentru drumetie. Producatorii locali isi etaleaza produsele pe strazi spre marea bucurie a gurmanzilor.

Nisa

Cunoscuta drept capitala Coastei de Azur, Nisa este cel de-al doiela oras din Franta ca marime si se afla, pentru multi, pe lista destinatiilor preferate datorita asezarii sale spectaculoase si a arhitecturii mostenite din perioada baroca si din asa zisa La belle epoque (una dintre cele mai frumoase cladiri din Nisa este Hotelul Negresco, celebra datorita cupolei sale de culoare roz).

Frumusetile acestui oras i-a ispirat si pe artisti cunoscuti precum Marc Chagall si Henri Matisse, acestia fiind doar doi dintre cei care i-au surprins farmecul in lucrari de arta ce pot fi admirate in muzeele adapostite chiar de acest oras: Musée Chagall, Musée Matisse, Musée des Beaux-Arts Jules Chéret, si Muzeul de Arta Moderna. Nisa este apoi vestit pentru Carnavalul de la Nisa, ce dateaza inca din 1294, atunci cand contele de Provence, Carol de Anjou, “a petrecut zile vesele la Carnaval, in Nisa”.

Sursa: https://www.france.fr/fr/actualite/liste/villes-francaises-mode-slow-automne

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns