Edinburgh

Edinburgh este o destinatie pitoresca, foarte populara in ranul turistilor. In plus, este un oras care nu cere decat sa fie explorat. Vizitand Edinburgh, vei descoperi capitala frumoasei Scotii si un loc foarte bogat in istorie, in cultura si legende fascinante.

Divizat in doua cartiere- Old Town- orasul medieval si New Town, orasul contemporan, acesta ofera posibilitatea de a patrunde in 2 universuri total diferite.

Ce poti vizita aici?

Castelul Edinburgh. Cocotat pe colina abrupta de la Castel Rock, castelul Edinburgh este o atractie must see de aici. Un loc emblematic, cel mai impresionant castel, care domina orasul de pe un vechi vulcan pe care a fost construit in secolul 12.

Inconjurat de o imensa fortareata, a servit drept resedinta regala si baza militara, inainte de a deveni un muzeu istoric major si cea mai populara atractie de aici. Si la fel ca si in cazul celorlalte muzee scotiene, se pare ca este.. bantuit. Vei aprecia cu siguranta arhitectura sa si superba panorama pe care o ofera asupra orasului.

Palatul Holyrood. Acest palat a apartinut Mariei Stuart si este azi una din resedintele secundare ale reginei. In iulie, vine de altfel, in fiecare an sa petreaca cateva zile aici. Este un palat cu adevarat magnific, ruinele abatiei si gradinile, fiind si ele splendide.

Royal Mile. Este vorba despre artera principala de aici, insasi inima orasului. Aceasta incepe la nivelul castelului si se incheie cu Palatul Holyrood, in partea de jos. De-a lungul acestei strazi magnifice vei descoperi Old Town, mergand in stanga si in dreapta micilor sale stradute perpendiculare.

Royal Mile este foarte lunga, punctata cu monumente, muzee si atractii numeroase. Arhitectura sa medievala, stradutele pavate si cladirile istorice sunt pur si simplu superbe.

Camera Obscura and World of Illusions. Este cea mai veche, dar si cea mai populara atractie de aici. Aflata exact dupa castel, este un muzeu inedit bazat pe iluziile optice.

The Scotch Whisky Experience. Este un muzeu consacrat istoriei whisky-ukui, mandria Scotiei. Poti participa la degustare, poti admira o imensa colectie de sticle si sala trofeelor, cea mai mare colectie de sticle de whisky din lume.

Edimbourg, frumosul oras a servit drept sursa de inspiratie pentru o multime de cineasti. A servit deci drept decor pentru filme precum « Iluzionistul », « Trainspotting » si chiar faimosul « Da Vinci Code ». Plimbandu-te deci pe stradutele sale, vei putea retrai scenele tale preferate.

Calton Hill. Incalta-te comod si urca pe colina Calton. Odata ajuns sus, vei putea descoperi o panorama exceptionala. Vei respira aerul pur si vei descoperi in acelasi timp cele mai frumoase monumente sau atractii.

Catedrala St. Gilles, este unul din cele mai importante monumente de aici, centrul spiritual al capitalei scotiene.

Aici se organizeaza 12 mari festivaluri, dar majoritatea au loc in luna august. Atunci peste 25.000 de artisti invadeaza orasul si au loc peste 1000 de spectacole zilnic.

Iar daca vrei sa ajungi mai departe, la 30 de km se afla frumosul orasel North Berwick, cu ambianta incantatoare a unui port de pescari.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns