Praga, un oras cu un farmec magic

Praga, orasul cu 100 de clopote, este unul din cele mai frumoase orase din lume. Clasat in Patrimoniul Mondial Unesco, capitala Republicii Cehe este foarte bogata din punct de vedere arhitectural, dar si cultural, fiind un oras cu un farmec magic, de descoperit neaparat.

Patrimoniul de aici este pur si simplu exceptional. Fiecare epoca si-a lasat aici amprenta, incepand cu arta romana, acum 1000 de ani. Deci aici ai o multime de monumente de vizitat.

De la stilul roman, pana la arhitectura moderna, poti descoperi aici stilurile gotic, renascentist, baroc, clasic, art nouveau, art deco, cubism, modernism, functionalism si chiar si o arhitectura comunista… aproape niciun oras din lume nu ofera o fata atat de diversificata si bogata, pe un spatiu atat de redus.

Vei gasi astfel un castel pe o colina, fortificatii, biserici, manastiri, sinagoge, palate si case burgheze, poduri, piete, biblooteci, turnuri, cimitire, opere, dar si Sali de spectacole, gari si vechi uzine… pe scurt, chiar ai ce face aici.

Anumite stiluri au marcat foarte tare orasul Praga. Sa incepem cu tenebrosul gotic. Cele mai emblematice monumente de aici sunt gotice- Catedrala Sfantului Vitus. Podul Charles si Notre Dame de Tyn.

Trebuie de asemenea sa descoperi in carierele cele mai vechi ale oraselor – vechiul oras din Praga si cartierul Hradcany.

Stilul baroc este cel de-al doilea stil care si-a lasat amprenta asupra orasului Praga. Barocul, expresia artistica contra reformei, este exceptional la Praga. Nu trebuie deci sa ratezi aici Biserica Sfantului Nicolae in cartierul Mala Strana.

Urme ale curentului Art Nouveau se gasesc mai ales in cartierul Nove Mestro si Vinohrady. Dar aici mai sunt o multime de monumente minunate de descoperit, pe langa cele cu un stil arhitectural unic.

Podul Charles este cel care leaga vechiul Praga de cartierul Mala Strana si unde vei gasi o multime de artisti, de pictori, de vanzatori de vechituri si de turisti, mai ales. Este un omagiu adus lui Charles IV, care a infrumusetat in continuu orasul.

Castelul Praga este impresionant si reprezinta o atractie majora de aici. Se afla pe o colina ce domina raul Vltava si reflecta cu adevarat arhitectura boema a orasului.

Palatul Lobkowicz are cea mai veche colectie si cea mai importanta de arta din Republica. Are peste 600 de ani de istorie ceha si europeana si o multime de expozitii interesante.

Peretele Lennon. Acest perete colorat se face cu adevarat remarcat aici in ambianta medievala ce domina. Are o poveste foarte interesanta, incepand cu faptul ca John Lennon nu a vizitat niciodata in viata sa, Praga! Dar cei care adora tot ce tine de street art il vor aprecia cu siguranta.

KGB Muzeum. Un muzeu unic, care te va ajuta sa iit faci o idee cu privire al epoca in care URSS domina si in care existau serviciile secrete.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns