Cea mai buna modalitate de a avea grija de tine este sa supraveghezi daca corpul tau este bine hranit. Pentru a face asta, trebuie sa ai grija la ceea ce mananci. Iata deci care sunt alimentele si cuvintele de pe eticheta pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret.
Alimentele gara grasimi. Foarte multa vreme, grasimea a fost considerata inamicul numarul 1. Cercetarile recente au ajuns totusi la concluzia ca grasimea nu este atat de problematica precum am putea crede. Dar foarte multa lume continua sa cumpere produse fara grasime sau slabe in grasimi. Problema cu alimentele fara grasimi este ca frabricantul trebuie sa gaseasca unele solutii pentru a compensa pierderea de savoare rezultand din absenta de grasimi. Astfel ca, adauga sare si zahar pentru ca mancarea sa devina mult mai apetisanta.
Siropul de porumb bogat in fructoza. Un ingredient extrem de controversat, siropul de porumb bogat in fructoza, este un ingredient pe care corpul il metabolizeaza diferit fata de alte zaharuri simple, un lucru cu efecte nefast deci asupra sanatatii noastre. Ar trebui deci sa limitam consumul de zahar adaugat, indiferent de originea lor. Acest avertisment este perfect valabil si pentru siropul de porumb bogat in fructoza care se regaseste cel mai adesea in bauturile carbogazoase, in cerealele de la micul dejun si in sosuri.
Alimentele fara colesterol. Ambalajul alimentelor este cel mai adesea, asa conceput pentru a atrage consumatorii intr-un numar cat mai mare. Mai ales sa ii faca pe acestia sa creada ca fac o alegere sanatoasa. Iata un bun exemplu- produsele fara colesterol. Acesta metoda de marketing nu are insa nicio logica, deoarece toate produsele de origine animala contin colesterol.
Produsele care intaresc sistemul imunitar. Niciun aliment sau niciun produs alimentar nu poate sa iti intareasca sistemul imunitar. Deoarece sistemul imunitar nu functioneaza pur si simplu asa. Corpul trateaza infectiile si agentii patogeni in felul sau. Si daca vei manca ingrediente precise, nu il va influenta in niciun fel. Acest lucru poate te va ajuta sa te simti mai bine, hidratandu-te de exemplu sau mentinand caldura corpului, dar acest lucru nu are nicio influenta asupra capacitatii corpului de a se apara in fata maladiilor.
Grasimile trans. Cercetarile au ajuns la concluzia ca grasimile trans pot provoca o multime de probleme de sanatate. Daca nu vom mai folosi uleiurile partial hidrogenate. Vom putea evita crizele cardiace. Trebuie deci sa te asiguri de faptul ca alimentele pe care le cumperi nu contin grasimi trans.
Uleiul de palmier. Nu prea conteaza continutul sau nutritional sau omniprezenta sa pe piata alimentara. Acest ulei este celebru pentru incidenta sa asupra mediului. Industria uleiului de palmier a defrisat o multime de paduri, a fortat expulzarea poporului indigen si a impins anumite specii de animale la extinctie.
Anumiti coloranti artificiali. Unii coloranti artificiali sunt foarte controversati datorita legaturii lor cu aumite tipuri de cancer. Este vorba despre Albastru 1, Albastru 2, Rosu 3, Verde 3 si Galben 6. numeroase regiuni, printre care si Europa au decis chiar sa ii interzica din cauza efectelor nefaste asupra sanatatii.