Coroana din zirconiu, solutia estetica de reconstructie dentara

coroana dentara zirconiu

Resturile alimentare din cavitatea bucala pot produce daune mari sanatatii dentare. Bacteriile care se dezvolta in interiorul gurii duc la aparitia cariilor, respiratie urat mirositoare, inflamarea gingiilor, etc. Chiar si cand sunt respectate regulile elementare de igiena pot aparea carii profunde si fracturi dentare care afecteaza calitatea vietii. Pentru reconstructia dintilor afectati, in astfel de situatii, una dintre tehnicile des folosite de medicii dentisti in ultima vreme este coroana dentara din zirconiu.

Ce este coroana zirconiu?

Una dintre cele mai noi tehnici de reconstructie dentara consta in montarea de coroana zirconiu. Acest element chimic, care imita perfect diamantul are proprietati deosebite, care practic face minuni, fapt pentru care a fost introdus in practica stomatologica la inceputul anilor ’90.

Coroana de zirconiu care inlocuieste dintele natural este o unitate foarte rezistenta si foarte durabila, este usor acceptata de organismul uman si nu sufera din pricina fenomenului de coroziune. Un alt detaliu care face ca lucrarea cu coroana dentara zirconiu sa fie preferata in detrimentul celei cu material ceramic este legat de aspectul estetic, pentru ca zirconiul poate fi modelat pe forma si culoarea dintilor naturali si ofera in acest fel o integrare perfecta.

Cand este indicata coroana de zirconiu?

Lucrarea dentara cu coroana zirconiu este indicata de medicul dentist in cazurile grave in care pacientul a suferit o fractura dentara, cand distrugerile sunt mari si obturatiile dentare nu sunt suficiente pentru a restaura dintilor, cand pacientii sufera de coloratii inestetice ce nu pot fi indepartate prin procedeele clasice de albire dentara. Coroana dentara este indicata si in situatiile in care pacientii sufera din pricina inghesuirii dentare netratate ortodontic sau chiar pentru a proteja implanturile dentare.

Care sunt avantajele coroanelor dentare de zirconiu?

Chiar daca costul coroanelor dentare din zirconiu este mai mare fata ce cel al coroanelor ceramice, acrilice sau metalice, acestea sunt preferate atat de medicii dentisti cat se de pacienti. In primulrand sunt mai bine tolerate de os si gingii, pot fi montate pe diferite tipuri de suport metalic, dar si fara niciun fel de suport. De asemenea acest material ofera aspect natural dintilor, fapt ce readuce incredere pacientilor.

Tehnologia utilizata in aceste procedee asigura o experienta fara dureri, care nu afecteaza sanatatea fizica si psihica a pacientului. De asemenea, forma naturala a dintelui reconstruit ajuta organismul sa integreze rapid lucrarea si face ca efectele neplacute sa fie minime. In plus igienizarea cavitatii orale este mai usor de realizat.

Pacientii alergici la alte materiale utilizate de medicii dentisti pot beneficia de toate avantajele coroanelor dentare din zirconiu, pentru ca practic acest material nu produce neplaceri organismului. Realizarea lucrarilor dentare cu zirconiu ajuta la prelungirea duratei de viata a dintelui.

Etapele de obtinere a coroanei dentare cu zirconiu

Dupa diagnosticul pus de medicul dentist si realizarea planului de tratament se parcurg pasii care conduc la realizarea coroanei dentare.

1. In prima parte medicul dentist slefuieste dintele natural.

2. Se ia o amprenta, ce este trimisa tehnicianului dentar. Acesta confectioneaza modelul reprodus de medic.

3. Modelul creat este introdus intr-un scanner special care recreaza imaginea tridimensionala. Coroana dentara din zirconiu este proiectata prin tehnici speciale.

4. Capa din zirconiu realizata este gata sa fie acoperita cu substanta specifica.

5. Medicul dentist poate monta coroana din zirconiu.

Pacientul cu astfel de lucrare se poate bucura de dantura refacuta prin tehnici moderne, prietenoase, perfect functionala, cu aspect natural. Mai multe detalii cu privire la coroana dentara din zirconiu pot fi gasite pe draristide.ro.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

One thought on “Coroana din zirconiu, solutia estetica de reconstructie dentara

Lasă un răspuns