Ce poti invata din deceptiile vietii?

Deoarece din pacate nu suntem in masura sa evitam toate deceptiile din diferitele situatii pe care nu le putem controla, este important sa vedem latura pozitiva a fiecareia din ele.

Tot ceea ce ni se intampla se intampla cu un scop, in urma acestor intamplari din viata ramanem cu anumite experiente si invataminte. De-a lungul vietii avem parte atat de experiente pozitive cat si de experiente negative. In general invatam din experientele negative. Exista oameni care ies mai intariti dintr-o deceptie mai mare. Ce putem invata atunci din aceste deceptii ale vietii?

In momentul in care ne intrebam de ce oamenii au parte de deceptii in viata trebuie sa ne amintim faptul ca existenta este o sursa de probleme si conflicte.

Experiente care produc deceptii

Exista numeroase deceptii la care putem face fata de-a lungul vietii fara probleme – rupturi amoroase, certuri amicale sau profesionale. Tradari si minciuni, lipsa generozitatii sau de gratitudine din partea persoanelor iubite.. printre experientele care ne afecteaza profund distingem :

  • decesul unui parinte sau a unui prieten ;
  • dificultati economice ;
  • concediere ;
  • situatii de violenta ;

Ce poti invata din deceptiile vietii?

Nu putem controla totul in viata. Din pacate, aceasta constatare intervine dupa mari deceptii. Este important sa stim ca singurele lucruri pe care le putem controla in viata sunt propriile noastre atitudini, decizii, sentimente si actiuni. Fara indoiala, este un consum de energie si un comportament inutil faptul de a ne concentra asupra lucrurilor pe care nu le putem controla.

Trebuie sa fii rabdator. Chiar daca cu totii ne dorim sa evitam viitoarele deceptii, cu totii trebuie sa fim rabdatori. Am vazut deja ca nu totul in viata poate fi controlat, in special aspectele care sunt la puterea altora.

O chestie de atitudine. Ceea ce poti controla este atitudinea ta cu privire la anumite lucruri si astfel sa te indepartezi de ceea ce este nociv. Trebuie sa te indepartezi de tot ceea ce iti face rau si sa stii sa spui Nu la momentul oportun.

Examineaza problemele cu calm. Este important sa analizezi toate fatetele unei probleme, oricare ar fi acestea. Astfel, vei putea vedea lucrurile dintr-un punct de vedere diferit si sa iei decizii mai bune pe viitor.

Accepta. Trebuie si sa incerci sa inveti sa accepti ceea ce s-a produs deja, ceea ce nu mai poate fi schimbat. Cea mai buna modalitate de a face fata unei deceptii produse este sa o accepti cu demnitate. Insista sa schimbi o situatie care a degenerat intr-un conflict, in epuizare si in frustrare.

Timpul vindeca totul, trebuie sa tii cont de acest lucru.  Nu mai acorda o importanta atat de mare problemelor, cu timpul rezolvarea va veni fara indoiala. Timpul care trece iti va oferi fara indoiala o mai buna perspectiva asupra celor petrecute. Trebuie sa te gandesti ca viitorul iti rezerva cu siguranta lucruri mai bune, ca soarele va rasari si pe strada ta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns