click aici

Capcanele Gandirii


De ce uitam, desi ne dorim sa tinem minte? De ce toate ni se intampla exact pe dos de cum ne dorim noi? De ce asa si nu altfel?
Iaca, d-aia! E simplu. Orice informatie- gand/ idee/ expresie rostita ajunge la subconstient sub forma unei afirmatii. Subconstientul este supus vointei noastre si implineste intocmai ceea ce i se spune. O singura mentiune, insa: orice negatie este pentru subconstient o afirmatie. El nu discerne ce e `bun` sau `rau`, el doar face. Iata de ce, atunci cand spui: `sa nu uit`, ai uitat deja in secunda doi. Iata de ce atunci cand afirmi: `sunt sarac!`, devii si mai sarac.Pentru ca tacamul sa fie complet, subconstientul materializeaza imediat gandurile transmise la modul prezent. Atunci cand vorbim despre viitor, fara sa dam o anume data, ii dam acestuia optiunea `stand-by`. Asteapta sa te hotarasti ca acest `viitor` sa devina prezent pentru a pune in miscare mecanismele realizarii a ceea ce iti doresti. Cu alte cuvinte, cand vorbesti la prezent despre ceva ce vrei sa obtii, subconstientul mobilizeaza oameni si evenimente pentru ca tu sa ai ceea ce iti doresti.
Istoria se repeta… Multi spun: mie mi se intampla numai asta si asta! Ei bine, numai asta si asta ti se intampla. De ce? Simplu: vorbesti la/in prezent… Aduci trecutul in prezent si e ca si cum ai cere subconstientului acel lucru, iar el, ca un slujitor fidel, iti implineste dorintele intocmai asa cum ceri.
Ce e de facut? E simplu, important e sa vrei, sa ai ambitie si…rabdare cu tine! Ceea ce ai invatat atatia ani, nu poti schimba peste noapte (transmis subconstientului in: poti schimba peste noapte, deci el deja lucreaza la asta;) . In primul rand incepi sa controlezi ceea ce spui, sa schimbi modul de a gandi, intr-unul pozitiv-afirmativ. Daca folosesti negatii pentru a fi inteles de ceilalti, macar foloseste-le in asa fel incat, la subconstient sa ajunga o afirmatie benefica. Asta inseamna sa ajungi sa vezi jumatatea plina a paharului. Tot ceea ce transmiti altora, se intoarce in primul rand la tine. Gandesti despre cineva ca este dobitoc. Ei bine, sa nu te mire cand vei afla ca altcineva iti spune tie asa, cu toate ca tu te vezi altfel 😉 . Asa te vede celalalt, cum si tu ai vazut pe altul la randul tau. Stiti expresia: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Best Bars in Quebec City

Dynamically brand synergistic schemas via cross functional networks. Quickly visualize web-enabled strategic theme areas for cross functional e-business. Enthusiastically productize

Copilul naiv

Copilul naiv Pe un scaun uitat intr-o ziuaS-a asezat intr-un tarziu regretulDespica-mi in aschii ideileDomoleste-mi viseleSi alunga-mi din vorbe nostalgiaIubeste-ma

Marte, o planeta vie?

Marte, o eterna fascinatie, atat pentru omul din antichitate, dar mai ales pentru omul modern! La general, in trecut, planeta


6 comments

Write a comment
 1. Alexandru
  Alexandru 16 September, 2012, 22:17

  S-a intamplat in urma cu cativa ani…era pe la inceputurile internetului in tara noastra.Un prieten mi-a dat sa citesc cartea `A patra cale-volumul 1` scrisa de Uspenski.Trata lucruri total noi ptr mine,la acea vreme.Radea de mine spunandu-mi ca e o carte greu de inteles.In fine,am citit-o pe nerasuflate.Eram interesat sa citesc si vol 2 dar,ca un facut,n-am reusit sa facem rost de ea.Nici prietenul meu n-o avea.Intr-o zi ne-am hotarat sa mergem la un internet-caffe si sa comandam acel volum

  Reply this comment
 2. Alexandru
  Alexandru 16 September, 2012, 22:18

  Direct de la editura care publicase volumele respective.Ne-am intalnit la ora stabilita si ne indreptam spre incinta respectiva.Eram la doi pasi de usa cand prietenul primeste un telefon..pfu.Trebuia sa mearga urgent acasa! Am amanat sa facem ce ne propusesem, pentru altadata…si amanat a ramas. Nici pana azi n-am reusit sa citesc vol 2.La catva timp, prietenul meu ramane si fara vol 1!A imprumutat-o cuiva si n-a mai primit-o inapoi, nemaistiind nici el de la cine s-o ceara.

  Reply this comment
 3. Alexandru
  Alexandru 16 September, 2012, 22:18

  Mi-am dorit sa am Biblia,s-o am pe-a mea,sa nu o mai imprumut de la altii.Intamplator am vazut la Otv o emisiune crestina care oferea gratis Biblia celor interesati.Am scris la adresa afisata pe ecran si la scurt timp am primit-o.Sincer,am crezut ca totul e o pacaleala si am fost placut surprins cand am primit avizul pt a ridica un colet de la posta.
  Doua intamplari ce au un punct comun dar deznodamantul e total diferit.

  Reply this comment
 4. adynussh
  adynussh 16 September, 2012, 22:20

  Daca ar fi totul asa cum ne dorim si daca am uita tot ce ne-am dori am fi niste roboti setati pe distrugere si ar fi vai de el pamant. Asa ca sa zicem multumesc ca e asa si nu invers.

  Reply this comment
 5. Vlad
  Vlad 17 September, 2012, 18:30

  Ai punctat foarte bine aceste lucruri raţionale. Este un plus pentru cei ce vor citi acest articol :-?.
  Lasă de gândit şi poate de schimbat câte ceva la fiecare gândire.

  Reply this comment

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar