Betivanul

Betivanul care marcheaza vieti, poate pentru totdeauna, betivanul care este, poate acum in viata ta.

Destine frante, vieti aruncate in abis, in tremur si spaima. Iar asta datorita unui betivan ordinar care in multe familii a fost sot, tata sau doar un iubit. Este o categorie speciala de ratati ce au avut ca unic scop alcoolul, nimic altceva nu a fost ( este ) mai important pe lumea asta, doar alcoolul.
Toate starile sufletesti ale acestui coate goale sunt trecute prin gradele alcoolului. Un ranjet idiot de om beat, un miros ranced de nespalat sau un exces de parfum menit sa acopere mirosul grotesc de alcool. Familia, copii, viata in general, toate sunt trecute in plan secund, singura bucurie a ordinarului este sticla cu alcool.

In general un neputincios, isi varsa amarul in vodka ieftina, lamentandu-se cat este ziua de lunga de propria soarta. Soarta? Soarta pe care singur a ajuns sa si-o influenteze, iar asta doar datorita mizeriei sale sufletesti in care balteste de o viata. Bine, dar si aceasta „nefericire” este buna la ceva, mai primeste un pahar sau starneste mila vreunei doamne… Exact, fericirea in fata unui pahar si nefericire in general. Ca nu face nimic pentru a iesi din starea de nefericire este altceva, pana la urma cu asta a si asociat bautura, cu „tristetea”! In realitate omului nostru ii place sa bea, asta este clar. Nimic nu este mai placut pentru acest coate goale decat compania prietenilor de pahar, asta in timp ce nevasta, iubita il asteapta acasa, uneori cu masa pusa…

Constient de propria sa limita individul odata beat devine zmeu. Scandaluri, palme, urlete, si asta cu oricine, pana la urma refularile si mizeria sa trebuie revarsate asupra cuiva. Sau nu, dar asta este alta poveste, una a celor normali. Acesta nu a fost un portret robot al betivanului ci o descriere a unor personaje imaginare, insa tu personal, ai ceva de povestit din realitatea ta cu privire la betivani?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

One thought on “Betivanul

  1. Cea mai grava problema este ca acesti oameni in general sunt violenti, verbal sau chiar fizic, cu propria lor familie, facandu-si copiii sa traiasca in iad.

Lasă un răspuns