click aici

Betivanul


Betivanul care marcheaza vieti, poate pentru totdeauna, betivanul care este, poate acum in viata ta.

Destine frante, vieti aruncate in abis, in tremur si spaima. Iar asta datorita unui betivan ordinar care in multe familii a fost sot, tata sau doar un iubit. Este o categorie speciala de ratati ce au avut ca unic scop alcoolul, nimic altceva nu a fost ( este ) mai important pe lumea asta, doar alcoolul.
Toate starile sufletesti ale acestui coate goale sunt trecute prin gradele alcoolului. Un ranjet idiot de om beat, un miros ranced de nespalat sau un exces de parfum menit sa acopere mirosul grotesc de alcool. Familia, copii, viata in general, toate sunt trecute in plan secund, singura bucurie a ordinarului este sticla cu alcool.

In general un neputincios, isi varsa amarul in vodka ieftina, lamentandu-se cat este ziua de lunga de propria soarta. Soarta? Soarta pe care singur a ajuns sa si-o influenteze, iar asta doar datorita mizeriei sale sufletesti in care balteste de o viata. Bine, dar si aceasta „nefericire” este buna la ceva, mai primeste un pahar sau starneste mila vreunei doamne… Exact, fericirea in fata unui pahar si nefericire in general. Ca nu face nimic pentru a iesi din starea de nefericire este altceva, pana la urma cu asta a si asociat bautura, cu „tristetea”! In realitate omului nostru ii place sa bea, asta este clar. Nimic nu este mai placut pentru acest coate goale decat compania prietenilor de pahar, asta in timp ce nevasta, iubita il asteapta acasa, uneori cu masa pusa…

Constient de propria sa limita individul odata beat devine zmeu. Scandaluri, palme, urlete, si asta cu oricine, pana la urma refularile si mizeria sa trebuie revarsate asupra cuiva. Sau nu, dar asta este alta poveste, una a celor normali. Acesta nu a fost un portret robot al betivanului ci o descriere a unor personaje imaginare, insa tu personal, ai ceva de povestit din realitatea ta cu privire la betivani?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Povestea cu tigara

Povesteam acum o vreme despre faptul ca m-am lasat de fumat… va mai aduceti aminte? Va spuneam ca mi-am cumparat

Ce poti invata din deceptiile vietii?

Deoarece din pacate nu suntem in masura sa evitam toate deceptiile din diferitele situatii pe care nu le putem controla,

Coarda de chitara

De rupi o coarda de chitara, ea plange, geme tremurand O alta coarda ii ia locul, si-auzi chitara i-ar cantand


1 comment

Write a comment
  1. vienela
    vienela 20 septembrie, 2012, 10:47

    Cea mai grava problema este ca acesti oameni in general sunt violenti, verbal sau chiar fizic, cu propria lor familie, facandu-si copiii sa traiasca in iad.

    Reply this comment

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte