Cum sa cumperi un scaun de masa optim pentru bebelusul tau

scaune de masa

Odata ce copilul a crescut suficient incat sa poata fi hranit cu mancare solida, cumpararea unui scaun inalt pentru copil este primul lucru pe care trebuie sa il facem. Acesta ofera copilului nostru un loc sigur din care sa experimenteze noi gusturi si texturi, si face pentru noi, ca parinti, o supraveghee a copilului mult mai usoara, si putem curata mult mai usor mai apoi.

Scaunele pentru masa inalte vin intr-o varietate mare de stiluri cat si de preturi. Este important sa alegem un scaun destul de solid dar si usor de curatat acesta trebuind sa fie destul de rezistent incat sa reziste cativa ani. Un copil poate folosi un astfel de scaun pana la 2-3 ani.

Iata cateva tipuri de astfel de scaune:

scaune de masa

Scaune metaloplastice sau cu un cadru de baza din platic. Aceste modele sunt destul de simple, unele dintre ele sunt turnate din plastic avand centura atasata. Unele au tavi, altele nu. Argumente pro cumpararea acestor tipuri de scaune: sunt de obicei ieftine si foarte usoare, asa ca nu vor fi dificil de mutat dintr-un loc in altul. Argumente contra: aceste scaune ofera mai putin confort copilului si mai putina protectie impotriva mizeriei care se va face inevitabil in timp ce copilul mananca.

Un scaun pentru copilasul tau

Scaune dotate cu „de toate”. Aceste scaune au toat caracteristicile modelelor de baza, dar ofera si alte optiuni, cum ar fi scaune captusite, roti care permit deplasarea facila de colo-colo, tavi detasabile care pot fi spalate cu usurinta, inaltime reglabila. Unele dintre aceste scaune se pot transforma in scaune normale pentru a putea fi folosite de copii atunci cand cresc.

Scaune portabile. In loc de un scaun de sine statator, unii aleg scaune care se pot atasa de masa. Aceste scaune „carlig” pot elibera mult spatiu, sunt transportabile, si pot costa mult mai putin decat scaunele standard.

Scaune înalte din lemn. Scaunele inalte din lemn pot fi foarte atragatoare, dar au, de asemenea si unele dezavantaje. De multe ori scaunul este prea adanc si suportul pentru picioare prea mic pentru un copil. Tavile din lemn sunt mult mai grele si mai greu de curatat decat plasticul.

Lucruri importante la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati aceste scaune:

Tipul scaunului: in functie de gustul si nevoile dumneavoastra puteti alege unul dintre tipurile prezentate mai sus. Este foarte important sa fiti atenti la marimea scaunului si spatiul pe care acesta il ofera copilului.

Tava: unele scaune nu sunt prevazute cu tavi asa ca ele trebuie puse exact langa masa. Cea mai convenabila optiune este aceea de a cumpara un scaun pentru masa cu o tava care se desprinde usor si se incadreaza in chiuveta sau in masina de spalat.

Curatarea usoara: Mancarea copilului va intra in orice fisura sau spatiu inust. Verficicati toate caracteristicile scaunului, de la tava, la ham, scaun, cadru si daca are multe astfel de spatii inguste greu de curatat, luati in considerare alegerea unui alt model. Scaunul si cablajul trebuie sa fie usor de curatat.

Versatilitatea scaunului: unele scaune ofera osibilitatea de a fi transfrmate in scaune normale pentru a fi folosit de catre copil atunci cand acesta creste, pana la varsta de 5 ani.

Reglare: reglarea inaltimii scaunului trebuie sa fie usor de facut, pentru ca cei mici sa nu se simta incomod in acest scaun. Scaunul trebuie sa fie solid: trebuie sa aibe stabilitate, trebuie sa cautam scaune care sunt greu de rasturnat de catre copii.

Confort: scaunele captusite ofera un confort crescut copilului, iar suportul pentru picioare le da o oarecare stabilitate. Asigurati-va ca scaunul nu are cusaturi ascutite care ar putea zgaria copilul. Verificati de asemenea si partea de jos a tavii, sa nu aibe margini ascutite sau gauri care pot vatama degetele copilului.

Locul ideal in care puteti gasi scaunul dorit, optim pentru copilul dumneavoastra este magazinul Maminet, axat pe produse pentru copii de inalta calitate. Nu ezitati si incercati!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns