Vaccinarile animalelor de companie

ambulanta veterinara

Chiar daca multe virusuri afectează animalele de companie astăzi nu există încă nici un tratament, astfel credem că „Prevenirea este mai eficientă decât vindecarea”.

Din păcate, vedem de multe ori animale de companie care au devenit bolnave cu virusul leucemiei feline sau mixomatoză sau Traheobronsita infecțioasa care ar fi putut fi prevenite sau reduse la minimum, dacă numai ei au fost vaccinate.asta daca ar fi fost vaccinate.

Vaccinarile

Un vaccin este conceput pentru a stimula sistemul imunitar al animalului tau de companie, astfel încât acesta să aibă o „memorie” a unei anumite boli. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care sunt suficient de ghinionisti pentru lua această boală vor fi suficient de puternici prin sistemul imunitar imbunatattic cu vaccine sa lupte cu boala si sa o combata.

Vaccinarile animalelor de companie

În prezent, vă recomandăm vaccinuri anuale pentru multe dintre aceste boli pentru a te asigura că sistemul imunitar al animalului tau de companie este mereu vigilent și pregătit în lupta constanta impotriva bolilor. Ori de câte ori va duceti animalele de companie pentru o examinare la  veterinar acesta  va avea un examen clinic aprofundat, care te pot alerta referitor la problemele de la dintii stricati la boli de inima.

Aceste examene sunt la fel de vitale pentru bunăstarea animalului tau de companie ca vaccinarea și este important să discutați orice probleme sau întrebări pe care le aveți cu privire la sanatatea animalului tau de companie.

Vaccinările pentru pisici …. Cele mai frecvente cauze de deces in materie de boli infectioase la pisici adulte tinere de mai putin de un an este virusul leucemiei feline. În mod normal, este recomandabil pentru pisici, la vârsta de nouă săptămâni, să se acorde un curs inițial de două injecții de vaccinare și acestea ar trebui să fie urmate de o vaccinare de anuala.

Vaccinările cheie de care aveți nevoie pentru a proteja pisica împotriva sunt: (a) virusuli leucemiei feline (b) gripa felina (c) enterita felina.. Deși unele dintre aceste boli sunt tratabile, unele sunt fatale și, prin urmare,este înțelept să se vaccineze împotriva lor, pentru a preveni disconfortul sever pentru animalele de companie și de stres și de anxietate pentru tine.

Dacă aveți un animal în vârstă, nu este niciodată prea târziu pentru a începe un program de vaccinare și medicul veterinar va fi în măsură să vă sfătuiască.

Animalele mai mari nu dispun de un sistem imunitar puternic, deci este important să fie vaccinate.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns