click aici

Intrebari si raspunsuri despre cum da un generator energia

Intrebari si raspunsuri despre cum da un generator energia

Daca energia este data de catre un generator, cum da acest generator energia?

Daca vorbim din punct de vedere tehnic, nu generatorul formeaza energia. De fapt, un generator conerteste energia dintr-o forma in alta si foloseste de obicei diferite conversii. Sa presupunem ca vorbim despre un generator electric. Exista mai multe tipuri de dispozitive care genereaza o multime de lucruri diferite, acestea sunt numite generatoare. Sa ramanem totusi la generatoarele electrice, cele mai comune fiind cele pe carbune.

Carbunele este format din lucruri care au trait mii de ani in urma, cea mai mare parte din plante, lucruri care au trait, au murit, au putrezit si au fost acoperite de mai multe plante care au urmat acelasi cicli la randul lor. In cele din urma, sub presiune fiind, acestea se transforma incet in carbune. In aceasta transformare, carbunele pastreaza energia data de soare plantelor. Se ajunge la final la ardere care elibereaza energia chimica si se transformorma in energie termica, caldura. Energia termica fierbe apa in abur. Se transforma apoi in energie mecanica care duce la formarea turbinelor. Turbinele conduc magnetii prin bobine de sarma si forteaza mutarea electronilor. Cand electronii se muta acestia se transforma in energie electrica.

generator

Fiecare conversie nu este insa 100% eficienta. Un pic de energie este pierduta in timpul fiecarei conversii. Energia insa nu este niciodata cu adevarat pierduta… Unele conversii de energie sunt mai ineficiente decat altele. Bateriile sunt un exemplu de de transformare a energiei in mod ineficient. Tocmai din aceasta cauza masinile electrice nu sunt chiar o idee excelenta, cu toate ca cele hibrid exista. Revenind insa la ideea initiala, energia nu vine dintr-un generator, asa ca poate ar fi mai potrivit sa le numim… convertoare. Soarele este sursa de energie primara pentru viata pe pamant!

Care este cel mai rapid tip de energie?

Viteza luminii este un fel de „limita de viteza univers.” Lucrurile care merg rapid trebuie sa fie total lipsite de masa sau nimic din toate acestea nu ar functiona (fotonii). Avand in vedere ca masa unui obiect creste in momentul in care se apropie de viteza luminii, un obiect mare ar deveni prea mare la viteza luminii. Acesta nu ar fi un lucru bun!

Info: Exista unii teoreticienii care sustin ca particulele numite tahioni, merg mai repede decat viteza luminii, insa altii sustin contrariul.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Achizitii prioritare

Cand vine vorba de a face o noua achizitie tu la ce te gandesti prima data? Eu ma gandesc la

Mini vacanta – De bunicii mei nu ma pot satura

Un peisaj de vis, un loc in care boii inca mai trag la car iar olaritul inca este o meserie

La ce ne ajuta drenajul limfatic

Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu siar indeplini la cote maxime


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte