Ce trebuie să ştii despre materialele folosite în amenajările exterioare

image001

Spre deosebire de amenajarile interioare, amenajarile exterioare necesita mai putine materiale, iar unele dintre acestea sunt chiar grosiere. Astfel de amenajari implica mai putine materiale fine, pentru ca spatiul in sine este unul natural, iar acest cadru permite un aspect usor nefinisat.

Descopera in cele ce urmeaza informatiile utile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa te ocupi de amenajarile exterioare, astfel incat sa poti fi mereu pregatit.

Gresia și faianta sunt materiale care pot fi folosite si la exterior

Unele dintre cele mai frumoase finisaje au la baza fie piatra naturala, fie gresia. Cum piatra naturala este un material de amenajare destul de scump, gresia ramane un produs accesibil si bun, pe care il poti utiliza fara probleme chiar si la exterior. Poti comanda gresie pentru exterior din modelele gasite pe Mathaus pentru a crea un aspect deosebit si usor de ingrijit.

Gresia este un material rezistent la trafic pietonal mediu si mare, oferind un strat final de acoperire pe care te poti baza indiferent de temperaturile exterioare sau de cerintele de mediu. Gresia este un material cu o durabilitate excelenta, iar gresia de exterior este creata special pentru a acoperi nevoile de utilizare in mediul extern.

Caramida plina are caracteristici similare de rezistenta cu blocurile de BCA

Ambele tipuri de materiale sunt foarte rezistente, iar acesta este si unul dintre motivele pentru care aceste materiale sunt utilizate pentru construirea elementelor portante. Asa cum este si normal, daca rezistenta acestor produse este atat de mare incat sa satisfaca cerinte la nivel de capacitate portanta, in mod clar ele vor rezista foarte bine chiar si in cazul compartimentarilor sau a zidirilor la nivelul gradinilor.

Caramida plina poate fi folosita pentru construirea de ziduri, de alei, stâlpi sau centuri. Blocurile de BCA pot fi la fel de bine utilizate pentru astfel de proiecte. Ambele materiale au o rezistenta foarte buna la compresiune si la miscari seismice, fiind in acest moment cele mai cunoscute materiale pe piata constructiilor care pot rezista chiar si in contextul unor seisme de peste 6 grade.

Lemnul este un material natural perfect

Lemnul se potriveste de minune in cadrul amenajarilor exterioare, deoarece el este parte din natura. Din acest motiv, poti folosi lemnul in aproape orice combinatie, pentru realizarea oricarui tip de amenajare.

Lemnul necesita, insa, tratamente pentru a putea rezista, deoarece poate suferi modificari de volum ca urmare a variatiilor de umiditate si temperatura, iar acest lucru este valabil pentru orice tip de lemn, fie că vorbim despre lemn in stare prelucrata sau despre lemn masiv. Poti folosi placi OSB, MDF, capriori de lemn sau alte tipuri de elemente realizate tot din lemn, insa acorda o atentie deosebita ignifugarii, tratarii impotriva daunatorilor si tratarii impotriva umiditatii.

Piatra naturala este un excelent strat de finisare

Daca vrei sa iti amenajezi intr-un mod deosebit aleile sau suprafetele exterioare de terasa, ar trebui sa stii ca piatra naturala este unul dintre materialele care iti ofera o ampla varietate de modele si un aspect estetic cu totul deosebit. Piatra naturala poate fi utilizata ca atare, fara a necesita prelucrarea, sau poate fi folosita sub forma de spartura, asezata ca un mozaic pentru acoperirea teraselor si aleilor.

Pavelele sunt o tendinta si in urmatorii ani

Daca vrei sa folosesti pavaje si pavele pentru terasa sau pentru alei, ar trebui sa stii ca acestea sunt probabil cea mai cunoscuta optiune de amenajare. Pavelele se monteaza cu usurinta, insa montajul necesita atentie sporita, mai ales in ceea ce priveste pozitionarea pieselor. Pentru umplerea spatiilor si fixarea pe pozitie a pavelelor este necesar un strat de nisip dupa pozitionarea pieselor.

Un prim pas in a stabili detaliile esentiale ale proiectul de amenajare dorit il reprezinta alegerea materialelor necesare, iar acum ca stii ce variante ai la dispozitie, poti comanda online produsele, pentru a demara lucrarile in cel mai scurt timp posibil.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns