Semne ca partenerul tau nu te respecta

Cum poti sti ca ai un partener care nu te respecta? Iata care sunt semnele subtile care nu trebuie sa fi ignorate, unele comportamente revelatoare care ar putea indica faptul ca ai un partener care nu te respecta.

Atunci cand esti intr-o relatie, respectul reciproc este un lucru extrem de important. Este chiar baza pentru o legatura sanatoasa si infloritoare. Dar, din pacate, se poate intampla ca uneori sa iti impartasesti viata cu o persoana care nu te respecta din plin. Poti sa simti asta in inima ta sau poti sa vezi semnele in comportamentul sau.

Ce inseamna cuvantul respect?

Respectul este o valoare fundamentala car inglobeaza stima, admiratia si consideratia fata de prsoana de langa tine. Este vorba despre un sentiment profund de recunostinta si de consideratie pentru drepturile, nevoile, opiniile, limitele si autonomia unei persoane. Aceasta notiune implica sa acorzi o valoare intrinseca fiecarui individ, in ciuda diferentelor, a alegerilor pe care le face sau a credintelor sale.

Sa respecti pe cineva inseamna sa ii recunosti demnitatea, valoarea si singularitatea in calitate de fiinta umana. Acest lucru se manifesta printr-o atitudine respectuoasa, fara a judeca prea repede sau fara a discrimina pe cineva.

De asemenea, respectul este un element esential in cadrul unui cuplu.

Respectul reciproc in cadrul cuplului este cel care va contribui la marirea stimei de sine a fiecarui partner. Atunci cand esti respectata, te simti valorizata, increzatoare si in masura sa iti exprimi nevoile, opiniile si dorintele fara teama de a fi judecata sau ridiculizata.

In acest fel, se va favoriza si o comunicare deschisa si onesta. Partenerii sunt mai inclinati sa se asculte in mod activ, sa fie mai deschisi la unele puncte de vedere si sa rezolve conflictele intr-o maniera constructiva.

Care sunt semnele ca partenerul tau nu te respecta?

Vorbe degradante si critici. Remarcile degradante, dispretuitoare sau care insulta in ceea ce te priveste, aparenta ta, opiniile tale sau unel alegeri pe care le faci nu ar trebui sa aibă loc in cadrul unui cuplu. Nu ai nevoie de un partener care te critica in mod constant pe tine si actiunile tale, deciziile si realizarile tale fara sa recunoasca eforturile sau calitatile tale. Criticile constante sunt devalorizante.

Lipsa de ascultare. Atunci cand esti in cuplu, este primordial ca cei doi parteneri sa se simta ascultati si sa se asculte unii pe altii. Lipsa de ascultare poate duce la o neglijenta a nevoilor tale emotionale si fizice.

Daca ai un partener care nu tine cont de ceea ce este important pentru tine, se va ajunge la o lipsa de considerare si la un dezechilibru in cuplu.

Minimizarea sentimentelor. Acest lucru este legat de lipsa de ascultare. Daca partenerul tau nu tine cont de sentimentele tale sau nu vrea sa stie cum te simti sau cand nu te asculta atunci cand ii vorbesti, acest lucru este o lipsa evidenta de respect. Si nu ai cum sa te simti bine intr-o relatie unde persoana pe care o iubesti minimizeaza in mod constant ceea ce simti.

Un cuplu trebuie sa se construiasca pe comunicare, dar si pe capacitatea fiecaruia de a raspunde nevoilor emotionale ale celuilalt.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns