Durerea din cot

Poate mai nimerit era un titlu de genul „de fapt ma doare in cot”, iar asta cu referire la tot ce ma / te inconjoara. Pentru ca uneori astfel pare, nimanui nu ii pasa, putinele clipe de generozitate sunt mai curand pentru a mangaia orgoliul propriu decat a se darui pentru o cauza, idee, sentiment.

durere in cotDa, pe toti ne doare in cot, insa pana la incalcarea spatiului personal, de aici in colo totul este schimbat, are atitudine, vointa, este mult mai ager si saritor, nimic nu este lasat la voia intamplarii. Brusc, ca prin miracol, problemele sociale generale devin si ale lui, este treaz acum!Ieri o mana de oameni protestau vehement pe undeva prin tara, au fost tepuiti de o societate de imobiliare, au dat banii iar apartamente ioc, firma intrand in faliment. Dincolo de drama oamenilor nu pot sa nu ma gandesc ca nu au fost primii ce au patit asta. Ce au fost cei patiti anterior pentru astia

? O simpla stire. Ce sunt ei pentru altii? Da, tot o stire, stire ce odata terminata te doare in cot. Plange cineva pentru ei? Se gandeste cel putin la asta? Nici pomeneala! Iar atitudinea asta de tipul „nu sunt afectat personal ma doare in fund” este general valabila, specifica societatii romanesti, a avea atitudine este similar cu a fi nebun! A gandi mai in perspectiva, a dori sa schimbi ceva in gandurile ori purtarea semenilor este ceva ireal, intreaga natie pare „lenesa” cand este vorba de asemenea fapte.

Exista termenul de comunitate, ce defineste in general o masa de oameni ce traiesc impreuna, interactioneaza la modul cel mai placut, sincer. Si nu odata isi ofera sprijin, moral in general. Dar nu la noi. Aici ura, invidia, rautatile si chiar prostia au luat de mult locul sentimentelor bune, firesti.Se intampla uneori ca un membru tanar al comunitatii, un copil, sa dispara, dintr-un motiv ori altul. Ce se intampla pe alte meleaguri? Intreaga comunitate are o reactie, violenta chiar, dar o violenta constructiva. Incep cautarile, sunt postate afise, tot participa activ.

La noi? Se aduna la o barfa cativa pierde-vara si asta este tot! Uriasa diferenta in atitudine, crez.Votam ca orbii si ne-am spalat pe maini, trimitand in parlament analfabeti sa faca legi ce mai apoi sa ne ingradeasca…asta in timp ce altii ies in strada revoltati si aduc legi, forteaza mana celor alesi..dar nu, preferam sa stam in „spatiul nostru personal”, nepasatori, ignoranti si lasi. Rezultatul? Tara de acum! Concluzia? Ne meritam soarta!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns