Valea Oltului – Popas

Te-ai gandit sa incluzi Valea Oltului in planurile tale de calatorie? Vei descoperi aici peisaje de o frumusete nebanuita.

Valea OltuluiOricat vei calatori, n-o sa poti uita usor zona Valcei, unde natura iti dezvaluie peisaje salbatice. Drumul prin judet te poarta prin sate vechi, cu case traditionale, cu prispe micute, ca in povesti. Nu uita sa-ti indrepti pasii si catre orasul Horezu, situat pe drumul care leaga Ramnicu-Valcea de Targu-Jiu, unde este „raiul” mesterilor populari.

Valea OltuluiVei gasi o sumedenie de vase din lut, foarte frumos ornamentate. Pentru niste amintiri unice, e musai sa treci granita judetului, prin Cheile Oltetului. Trecerea printre peretii ingusti de stanca te va coplesi de emotie, iar susurul raului Oltet iti va reda linistea. Parca niciunde nu-ti descarci sufletul de griji mai bine ca la Manastirea Cozia, situata la 20 km de Ramnicu Valcea. Fiecare coltisor este incarcat de istorie si de energie pozitiva.

In prezent, Valea Oltului este o zona dezvoltata din punct de vedere turistic, oferind foarte multe optiuni in ceea ce priveste posibilitatile de petrecere a timpului liber. Piesajele frumoase, manastirile, drumetiile si traseele montane, oamenii ospitalieri sau baile cu efecte curative sunt doar cateva dintre lucrurile care au facut cunoscuta aceasta regiune atat in tara, cat si in strainatate.

Stiati ca?

Ascunsa intre Muntele Cozia si apele line ale Oltului, sta o alta de liniste, Manastirea Turnu. Aici, iti vor placea cu siguranta chiliile mici unde, in vremuri de mult uitate, locuiau calugarii. Daca tot esti in zona, fa un popas si la Manastirea Ostrov, construita intre apele Oltului. La doar 18 kilometri de Ramnicu Valcea se afla statiunea Calimanesti-Caciulata, renumita pentru apele minerale.

Valea OltuluiCa sa-ti intaresti organismul, iti va prinde bine o cura interna, de o zi, doua, cu ape sulfuroase, cu calciu si magneziu. Daca ai nevoie de relaxare, mergi la Baile Govora. Tot aici poti face impachetari cu namol, daca te supara reumatismul, iar la Baile Olanesti te poti opri la unul dintre „izvoarele de aur” din statiune, cu ape care trateaza boli de stomac, de rinichi sau unele alergii.

Valea Oltului

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

3 thoughts on “Valea Oltului – Popas

  1. Statiunea Calimanesti-Caciulata arata nemaipomenit. Am zis de anul trecut ca tre’ sa merg sa vizitez ceva frumos anul asta, nu numai Mamaia si tot ce tine de litoralul romanesc si piscine.

  2. Sunt multe locuri minunate ce au nevoie de puțina promovare. Spre exemplu Băile Herculane… Îmi povesteau bunicii că pe vremea lu’ Ceaușescu nu aveai loc de căte persoane veneau la tratamente pentru apele miraculoase.. Anul trecut când am fost …. pustietate. Încetul cu încetul trebuie să învățam să ne promovăm și noi …. nu doar pe alții.

  3. Da, dar aici vine si vorba de preturi. La noi, la un hotel de x stele pretul este de y lei. Afara, la un hotel tot de x stele dar mult mai fain, pretul este de y/2 sau chiar y/3. Romanii vor sa faca si sa dreaga, dar intai sa ne uitam si la aspectele cele mai importante.

Lasă un răspuns