click aici

Suntem europeni


Pentru ca de mult timp am intrat si noi in Uniunea Europeana am inceput sa nu ne mai numaram banii in lei ci in dolari sau euro. Asa ca foarte des dam fuguta pe la banci sau pe la cursurile valutare sa ne interesam de acel curs euro si dolar care ne intereseaza atat de mult. Tot mai multi tineri aleg sa mearga la munca in afara tarii pentru ca, spun ei, muncesti si munca iti este apreciata la adevarata valoare. Nu contest acest lucru pentru ca si eu am lucrat afara si am vazut cum se plateste insa nu trebuie sa ne desconsideram nici tara.

curs euro si dolarDe ceva vreme am inceput propria afacere, daca o pot numi asa, si am vazut ca si la noi poti trai decent, cu bani romanesti dar si cu euro si dolar. Recunosc, munca imi este platita atat in euro cat si in dolari, tocmai din aceasta cauza merg foarte des sa vad un curs euro si dolar pentru ca eu intotdeauna imi scot banii in lei. Asa mi se pare ok. Cateodata cresc cateodata scad insa intotdeauna  sunt multumit.

Am ajuns la concluzia ca pentru a putea spune ca sunt bine platit si castig multi bani in afara tarii trebuie sa ai o locuinta unde sa nu platesti chirie si cum acest lucru este foarte greu ajungi sa muncesti afara… pe bani multi cum spun unii, pentru a trai decent asa cum traiesti in tara la tine daca muncesti.

Nu sunt de acord cu cei care spun “aaa, pai ai ramas in tara… ce sa faci in tara?”… Pai dom`le, pana la urma si noi suntem europeni si avem aceleasi drepturi europene ca si celelalte tari… noi de ce nu am putea fi la fel de mandri ca si ceilalti de tara noastra? Cred ca sunt multi care exagereaza si nu este deloc in regula pentru noi, ca romani si ca mentalitate… pentru bunul mers al lucrurilor. Pentru ca daca ajungem sa facem comparatie mereu intre ce este afara si ce este la noi, ne demoralizam singuri si astfel nu mai reusim in viata.

Voi ce credeti? E mai bine afara sau nu este? Va incanta mai mult sa luati un salariu in euro sau in dolari decat in lei? Pana la urma care este diferenta? Este oare vreo diferenta? Si stiti cum este: fie painea, buna, rea… tot mai bine-n tara mea”… Nicaieri nu va fi mai bine ca acasa si cred ca noi, tanara generatie, avem puterea sa facem ceva… Numai sa vrem!

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Dupa dezastrul colectiv tot auzim despre ignifugare. Ce este de fapt?!

Din nefericire, dupa dezastrul din clubul Colectiv am tot auzit despre ignifugare si despre riscurile ce apar daca anumite materiale

Vrei sa pleci în strainatate cu cainele? Iata ce trebuie sa stii!

Vine perioada vacantelor si majoritatea romanilor se gandesc deja la city break-uri in marile capitale europene sau la vacante relaxante

Ceaiul de pe peste mari si tari, al Dragonului Negru

De cateva luni am tot inceput sa experimentez cand vine vorba de consumul de ceai. Am decis ca ar fi


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar