Un viitor in fata

Pentru inceput, vreau sa va spun ca sunt de parere ca fiecare dintre noi vrea tot ce e mai bun pentru copilul lui. Asa sunt si eu, imi doresc ca fiul meu sa aiba parte de tot ce e mai bun in lumea asta. Dar noi, parintii, avem un rol destul de important in educatia si formarea copilului nostru.

Fiul meu are 9 anisori, iar de de 2 ani urmeaza cursurile unei scoli unde invata si limba engleza. Ca parinte, am considerat ca asta ar putea avea un rol destul de important in formarea fiului meu pe plan educational. Inainte sa il inscriu la aceasta Scoala privata in limba engleza, m-am documentat foarte bine despre ea si am aflat ca aceasta Scoala Internationala pentru Educatie Primara (InSpe) din Bucuresti a fost fondata acum aproape doua decenii, mai exact in anul 1994, cu scopul de a oferi servicii educationale copiilor. M-am gandit ca aceasta scoala privata in limba engleza i-ar putea prinde bine pe viitor fiului meu, lucru care s-a si intamplat, deoarece la cei 9 ani ai sai, fiul meu leaga cuvintele in engleza mult mai bine decat mine. Aceasta scoala privata in limba engleza beneficiaza de un spatiu destul de mare in care isi desfasoara activitatea.

scoala-1

Personalul este unul profesionist si lucrul cel mai important este ca toti copiii din aceasta scoala privata indiferent de nationalitate sau culoare, deoarece la aceasta scoala in limba engleza sunt inscrisi si copii de alte nationalitati, sunt tratati la fel. Vreau sa va mai spun ca aceasta scoala are o abordare moderna de predare a limbii engleze cu accent pe invatarea prin multe metode reprezentative, cum ar fi: jocuri teatru si alte activitati. Dupa numai cateva saptamani, s-a acomodat foarte bine, a invatat multe lucruri noi pentru el, chiar sa lege cateva fraze in limba engleza. Si profesorii de acolo sunt foarte buni, rabdatori si ii invata lucruri bune si utile in limba engleza. Acolo invata si multe cantece si poezii in limba engleza, incat si atunci cand mananca profesorii le spun denumirile mancarurilor si fructelor in limba engleza.

scoalaDe multe ori cand stam impreuna la masa, el ne spune tot ceea ce mancam in limba engleza si chiar ne ureaza “pofta buna” in limba engleza. Iar seara la culcare ne invata si ne pune si pe noi sa-I cantam diferite cantece de leagan in aceasta limba. In urma cu o zi, am fost anuntati de conducerea acestei scoli ca vor veni niste musafiri chiar din Anglia pentru a vedea cum se descurca acesti copii minunati in limba engleza. Ne-au mai spus ca acesta nu este un test, ci doar un schimb de experienta pentru a vedea cate lucruri au invatat acesti copii intr-un timp atat de scurt. Asa ca ne-au rugat sa-I mai lasam vreo doua ore peste program pentru a mai repeta cu ei un cantec si o poezie, care erau putin mai dificil de retinut si necesitau multa atentie.

Neavand multa treaba acasa, am hotarat si noi sa ramanem in continuare cu el, ca poate mai invatam si noi cateva lucruri in engleza. Am intrebat profesorii daca se poate acest lucru, iar ei ne-au raspuns ca da si in acest fel am putut lua si noi parte la acea ora de limba engleza. Asa am aflat ca multe lucruri erau frumoase, haioase, iar acestea poate ne erau de trebuinta si noua. La terminarea acestui program am imbracat copilul si am vrut sa plecam spre casa. Inainte de plecare, profesorii ne-au spus ca el nu trebuie stresat, suparat, pentru a nu i se abate gandul de la intalnirea ce avea loc a doua zi, cu musafirii veniti din Anglia. Ajunsi acasa, am lasat copilul sa se linisteasca, am vorbit linistiti cu el, iar el a inceput sa dialogheze cu noi in limba engleza. Vazand acestea, l-am lasat sa vorbeasca, deoarece ne-am gandit ca aceasta ii va face bine.

A doua zi, de dimineata, el a fost primul care s-a trezit si s-a dus la baie sa se spele pe fata, pe dinti, apoi a venit la noi sa il imbracam frumos si sa mergem spre scoala. Ajunsi acolo, am vazut ca musafirii nostri veniti din Anglia tocmai sosisera si vorbeau cu profesorii despre cum trebuia facut si urmat programul. Programul s-a desfasurat foarte bine, iar noi toti am fost foarte multumiti. Ca urmare, copiii au primit diplome si premii.

Guest Post scris de Sachelarie Ilie Adrian

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns