click aici

Predictiile secolului 20 care s-au produs… sau Nu

Predictiile secolului 20 care s-au produs… sau Nu

Un articol al inginerului John Elfreth Watkins Jr, publicat in revista “The Ladie’s Home Journal”, in anul 1900, prezicea ce lucruri s-ar putea intampla in urmatorii 100 de ani.

Adica a incercat sa ghiceasca ce se va intanpla pana in anii 2000. Daca anumite predictii erau mult prea optimiste si putin cam irealiste, altele au fost in schimb extrem de realiste si ciudat de precise.

Omul va avea ochi peste tot. Oamenii vor fi conectati in intreaga lume prin intermediul unor camere sau ecrane. Este vorba aici despre Internet, bineinteles. Bine vazut, domnule John Elfreth Watkins Jr. !

Raze de lumina invizibila. Predictia spunea ca, datorita acestei metode, un medic ar fi in masura sa vada si sa fotografieze o inima vie care bate sau un orice alt organ viu. In plus, ar fi capabili sa mareasca si sa fotografieze imaginile. Iti suna cunoscut?

Aerul cald si aerul rece la idemana. Sa pornesti aerul cald sau aerul rece la tine in casa, ar fi la fel de usor ca si pornirea robinetului. Climatizarea a fost deci prezisa in anul 1900.

Fotografiile vor reproduce toate culorile naturii. Fotografiile colorate au facut ca domeniul fotografiei sa treaca la un alt nivel superior. Predicitia a devenit realitate.

Legume care cresc datorita electricitatii. Iarna va fi transformata in vara si noaptea in zi de catre agricultor. Electricitatea folosita in agricultura nu este un lucru nou in epoca noasra.

Fotografiile vor fi telegrafiate indiferent de distanta. Chiar daca nu este telegrafiata, o poza poate sa fie trimisa in orice colt al lumii, indiferent de distanta, datorita internetului.

Trenurile vor merge cu 240 km/h. Si carbunele nu mai va mai fi folosit pentru a alimenta trenurile. Ba mai mult. Faimosul tren din seria L0 din Japonia, poate sa ajunga si pana la 600 de km/h.

Engleza va deveni o limba vorbita in intreaga lume. Chiar daca engleza nu este cea mai vorbita limba din lume, mandarina luandu-i-o in fata, engleza este foarte mult vorbita la scara mondiala.

Trandafiri in nuante de albastru, verde sau negru. Un lucru care parea futurist in anul 1900. Dar care in  zilele noastre este perfect normal.

Doua zile pentru a traversa Atlanticul. Datorita navelor electrice rapide, este nevoie de doar 2 zile pentru a ajunge in America sau Anglia. Aceste nave ar dispune de un mecanism care le permite sa ajunga sub apa in timpul furtunilor, in perfecta siguranta. Din pacate insa, nu s-a ajuns inca acolo.

500 de milioane de oameni. Predictia voia ca sa existe intre 350 si 500 de milioane de oameni in Statele Unite. 100 de ani mai tarziu, Statele Unite numarau doar 285 de milioane deci destul de departe de predictie.

Educatie gratuita la universitate. Si in plus, servicii medicale gratuite, mese gratuite sau haine gratis pentru student saraci. Multe tari inca mai viseaza la asta.

Putine medicamente vor mai fi inghitite. Medicamentele vor fi luate prin intermediul pielii, al apei sau trasnportate prin intermediul curentului electric. Nu suntem inca acolo din pacate.


Related Articles

Facturi

Care e singurul lucru de care fiecare om din lumea aceasta s-a saturat sa le tot primeasca? Eu unul spun

Asa m-am indragostit de cafea

Desi e greu de crezut, eu nu am fost un bautor de cafea pana la 21 de ani. Nu mi-a

Locul de munca mult dorit

Am avut o perioada cand nu imi puteam gasi de lucru. La oricate interviuri mergeam, ori se cereau prea multe

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte