Ghid de călătorie – Nisipurile de Aur cum ajungi și ce poți face aici

bulgaria-3757545_1280

Nisipurile de Aur sau Golden Sands, în limba engleză, este una dintre cele mai cunoscute și vizitate stațiuni din Bulgaria.

Stațiunea se află la 17 kilometri de Varna și 13 kilometri de Albena, de care o leagă o mulțime de alte stațiuni, iar numele îi vine, bineînțeles, de la culoarea aurie a nisipului.

Aflată între Marea Neagră și parcul natural cu același nume, stațiunea nu este una foarte mare – plaja are în total doar 4 kilometri.

Cum poți ajunge la Nisipurile de Aur?

Cel mai simplu mod de a ajunge în stațiunea din Bulgaria este cu mașina.

Nisipurile de Aur se află la 334 de kilometri de București, 505 kilometri de Brașov, 781 de kilometri de Cluj Napoca și 549 de kilometri de Iași. Dacă însă ai în plan să prelungești un sejur pe litoralul românesc cu câteva zile la Nisipurile de Aur, distanța de la Constanța până aici e de 140 de kilometri, adică aproximativ două ore.

Poți alege și varianta de a călători cu avionul, dacă vii poate din afara țării, iar cel mai apropiat aeroport este chiar la Varna. Din România, însă, majoritatea zborurilor sunt cu escală și au o durată foarte lungă.

În cazul în care nu ai un șofer în familie sau în gașca de prieteni, o alternativă poate fi și o excursie cu autocarul. Drumul va dura cu siguranță ceva mai mult decât cu un autoturism, dar va fi cu siguranță mai scurt decât cu avionul și una sau două escale.

Când este ideal să mergi la Nisipurile de Aur?

Cu siguranță cea mai bună perioadă pentru un concediu la Nisipurile de Aur o reprezintă lunile de vară. Totuși sezonul se desfășoară între mai și octombrie, iar temperaturile sunt destul de plăcute și în afara lunilor iulie și august.

În Bulgaria există și stațiuni montane, destinate iubitorilor de sporturi de iarnă, însă Nisipurile de Aur nu este una dintre ele.

În ciuda acestui fapt, deși nu există foarte multe activități care să se poată desfășura pe timp de iarnă și vremea este destul de rece, există turiști care aleg să își petreacă aici sărbătorile de iarnă, datorită pachetelor all inclusive avantajoase.

Ce poți face aici?

Dacă ești în căutare de relaxare, soare și mâncare, poți opta pentru o cazare la Nisipurile de Aur într-un resort de 5*, aproape de plajă, în regim all inclusive, astfel încât să ai tot ce îți dorești la îndemână, la orice oră.

Majoritatea hotelurilor oferă pachete all inclusive în Nisipurile de Aur și este o variantă foarte apreciată, mai ales de turiștii români, care de cele mai multe ori reprezintă o majoritate printre celelalte naționalități din stațiune. În plus, există variante pentru toate buzunarele.

Dacă vrei să ieși în afara hotelului, o opțiune populară este promenada, unde găsești restaurante, cluburi, baruri, cafenele, și unde te poți plimba câteva ore bune, inclusiv ca să faci cumpărături.

În caz că obosești, există și un tren care te poate duce dintr-o parte în cealaltă a promenadei, pentru doar câțiva leva.

O cină romantică în mini copia turnului Eiffel poate fi o alegere potrivită pentru a admira faleza, iar minigolful din apropiere poate fi o alegere bună pentru o seară liniștită și drăguță în aer liber.

Bineînțeles, să nu uităm de plajele cu nisip de aur din stațiune, unele private, altele publice, unde te poți bucura de soare, nisip fin și apa mării.

Călătorie plăcută!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns