Cele mai frumoase orase din lume

In acest an, dupa o perioada atat de lunga in care ai stat foarte mult in casa, cu siguranta ca in acest an, iti doresti ca vacanta sa fie una de neuitat. In acest caz, va trebui sa descoperi cele mai frumoase orase din lume. Acestea sunt considerate cele mai frumoase tinandu-se cont de mai multe criterii precum marimea sa, arhitectura, spatiile verzi, patrimoniul istorico- artistic si bogatia si gastronomia sa specifica.

Kyoto, Japonia. Timpul pare sa stea in loc in Kyoto. Fosta capitala a Japoniei imbina de minune farmecul unui oras traditional, unde locuitorii inca se mai imbraca in kimono cu cele mai moderne cartiere. Este unul din rarele orase japoneze care nu a fost bombardat in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Arhitectura si patrimoniul sau au ramas deci intacte. Kyoto este centrul cinematografic si cultural din Japonia. Aici sunt peste 1600 de temple buddhiste, 400 de sanctuare, foste vile imperiale si peste 200 de gradini.

Dubrovnik, Crotia. Este unul din orasele care a avut cel mai mult de suferit din cauza razboilui din Balcani. In ciuda « ranilor » sale, acest oras european a stiut cum sa isi regaseasca frumusetea de altadata. Perla Adriaticii este protejata de cele mai frumoase ziduri fortificate, unde se ascunde un oras in nuante de ocru unde domneste cea mai speciala ambianta. Frumusetea acestui oras a inspirat mai multe seriale precum Game of Thrones.

Sankt Petersburg, Rusia. Acest oras, care are numeroase canale si in jur de 300 de poduri a primit numele de Venetia Nordului si a stiut cum sa isi pastreze cu grija cele mai extravagante palate mostenite de la tari. Este un adevarat muzeu in aer liber, cu catedrale, palate si diferite monumente in cele mai vii si mai frumoase culori. Muzeul Ermitage are una din cele mai frumoae capodopere ale artei mondiale. Vizitatorii pot sa descopere si o parte din apartamentele Romanov.

Praga. Cehia. Este un veritabil oras de basme, cu cea mai frumoasa arhitectura si cu o sensibilitate artistica speciala. Astmosfera sa medievala te va transporta intr-o alta epoca si nu este deloc greu sa intelegem de ce a fost denumit orasul cu 100 de turnuri. Cartierul sau istoric, podul Charles si orologiul sau astronomic fac parte din comorile care incanta vizitatorii.

Bergen, Norvegia. Este unul din cele mai fotografiate orase din Norvegia. Cartierul sau istoric Bryggen are cele mai fermecatoare casute colorate. Bergen este construit pe sapte coline si unele dintre ele sunt faimoase pentru celebrii trolli.

Istanbul, Turcia. Este un perfect exemplu de simbioza intre vechile traditii asiatice si modernittea occidentala, istoria celui care a fost pe vremuri Bizant si mai apoi Constantinopole, inca mai vibreaza peste tot. Aici gasesti cele mai emblematice locuri precum Moscheea Albastra, Sfanta Sofia, palatul Tokapi sau Marele Bazar.

Venetia, Italia. Este orasul canalelor. Are peste 100 de insulite, reunite intre ele de peste 400 de poduri. Este un oras special si foarte romantic din Europa. Principalul sau atu este de a fi un oras pietonal.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns