Cinci orase europene de descoperit in aceasta primavara

In cele ce urmeaza va invitam intr-o calatorie. In aceasta primavara trebuie sa ne propunem sa calatorim mai mult decat anul trecut. Iata cinci orase europene de descoperit in aceasta primavara.

Ai chef de o plimbare irlandeza ? Atunci directia Galway, capitala culturii in 2020. Simti nevoia sa gusti din frumusetea nordica? Atunci Copenhaga te asteapta cu bratele deschise.

Galway, Irlanda. Puburi colorate, librariii fermecatoare, vanzatori de instrumente muzicale traditionale, artisti de strada…Galway, un oras portuar situat pe coasta de est este unul din cele mai vii locuri din Irlanda. Nu este de mirare deci faptul ca a fost ales capitala culturii in 2020. Un an bogat in evenimente se anunta deci, in jurul unor teme precum peisajul, limba si migrarile. Concerte de muzica blues, rock, folk, omagiu dramaturgului John Milington Synge…numeroase evenimente te asteapta daca decizi sa vizitezi acest oras european in 2020.

Copenhaga, o evadare verde. ONU afirma ca danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume. Copenhaga ofera o mostra de fericire nordica. Poti descoperi aceasta capitala prin intermediul unei plimbari placute cu bicicleta. Orasul este din ce in ce mai intors spre ecologie. In plus, ultima centrala electrica, construita in 2019, serveste in egal masura ca pista de ski.

Bonn, totul pentru Beethoven. Anul 2020 marcheaza 2500 de ani de la nasterea lui Ludwig van Beethoven, la Bonn. Ocazia ideala de a descoperi acest oras german care va celebra acest eveniment de-a lungul intregului an. Intai si intai prin intermediul Festivalului Beethoven, in martie, care va propune o serie de concerte de exceptie, oferite de orchestre inernationale si de solisti eminenti. Ne putem de asemenea plimba prin oras pe urmele lui Beethov, o plimbare in sase etape care incepe in orasul vechi, in casa sa natala devenita muzeu.

Salonic. Uita de Atena si de insulele grecesti celebre. Salonic, la 500 de kilometri distanta nord fata de capitala este al doilea oras ca marime din Grecia. Rotonda, un monument clasat in patrimoniul mondial UNESCO, multa vreme inchis publicului, incarneaza cel mai bine diversitatea orasului Salonic. Construit in anul 306 de catre romani cu scopul de a-l onora pe Zeus, monumentul devine mai tarziu un templu crestin dupa care este transformat in moschee, inainte de a redeveni biserica in 1912.

Malaga, frumoasa andaluza. Intr-o vreme, Malaga era doar o etapa aeroportura in drumul turistilor spre Cordoba, Granada sau Sevilia. Actualmente, Malaga a reusit sa isi evidentieze patrimoniul istoric si sa puna mai mult accentul pe cultura. Plajele sale sunt pur si simplu superbe.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns