Moscova

Rusia este o tara care evoca cele mai incantatoare peisaje, ia Moscova, capitala sa, nu se lasa nici ea mai prejos. Catedrale colorate sau impresionante claidiri ramase in picioare dupa Revolutia Bolsevica, muzee cu cele mai bogate colectii… acest oras te va uimi cu siguranta.

In orice anotimp si la orice ora a zilei, Moscova este un oras care ne face sa visam cu arta, cu istoria sa si cu stilul sa maiestuos. Imensa capitala rusa are o multime de atractii, situri si monumente importante de vizitat.

Kremlin, de vazut neaparat. Nu avem cum sa vorbim despre Moscova, fara sa evocam Kremlinul. Este o fortareata de 27 de hectare, care dateaza din secolul al XVI-lea si care se viziteaza azi pentru imensa sa bogatie culturala.

Piata Rosie. Aflata intre miticul Kremlin si galeria Koum, Piata Rosie a deveni un centru de vizitat neaparat in Rusia. Un loc marcat de istorie, unde se poate regasi si mausoleul lui Lenin.

Catdrala Sfantul Vasile din Moscova. Inaugurata in anul 1561, aceasta catedrala este celebra pentru domurile sale colorate care domina Piata Rosie. A fost ridicata sub domnia lui Ivan cel Teribil in memoria victoriei sale in lupta cu tatarii. Cel mai frumos moment in care o poti admira ramane cu siguranta la apus de soare atunci cand domurile sale colorate sunt cel mai bine puse in valoare.

Metroul din Moscova. Ti se pare cam ciudata aceasta recomandare? Si totusi, vei fi foarte incantat cand vei ajunge aici. Acest sistem de metrou nu se compara cu niciun altul din Europa. Statiile de metrou de aici seamana cu niste palate. Statiile pe care trebuie sa le vizitezi neaparat sunt Mayakovskaya, Prospekt Mira, Arbatskaya, Kievskaya, Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Belorusskaya…

Teatrul Balsoi. Este teatrul natipnal de aici, dar si unul din cele mai mari teatre din lume. chiar daca nu esti fan teatru, opera sau balet, ambianta de aici te va captiva cu siguranta.

 

Galeria Tretiakov. Lui Paul Tretiakov i se datoreaza una din cele mai mari colectii de arta din lume. Donata orasului Moscova, aceasta cuprinde opere care dateaza din secolele IX- XX. Fabuloasa fatada a muzeului, realizata dupa desenele lui Viktor Vasnetsov face si ea parte dintre capodoperele de aici.

 

Moanastirea Novodievitchi, daca te-ai saturat de multime, te poti refugia aici, o manastire construita in cazul in care Moscova este atacata. Are o arhitectura magnifica, clasata in patrimoniul mondial Unesco.

Piata Izmailovo. Vrei sa cumperi cateva suveniruri pe care sa le duci celor apropiati? Aici trebuie sa ajungi in acest caz. Aceasta piata gigantica cu fatadele colorate este un veritabil must see de aici.

Parcul Gorki. Un loc ideal pentru a manca o inghetata, pentru a te plimba de-a lungul raului Moskova si de a admira localurile de aici.

Centrul de arta contemporana Winzavod. Ascuns in spatele unei statii de metrou, acest centru de arta contemporana este o galerie foarte in voga. Altadata o fabrica de vin, aici vei regsi acum 3 Sali pentru expozitie, ateliere ale artistilor si galerii de arta. Cel mai bun loc pentru a face cunostinta cu arta moscovita.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns