Cele mai frumoase orase din Belgia

Trebuie sa strabati Belgia in lung si in lat pentru a descoperi cele mai frumoase orase precum Gand, Bruges, Spa, Ostende, nu doar pentru pentru climatul lor ci si pentru atmosfera degajata. Peste tot vei descoperi o Belgie mai mult decat calduroasa.

Bruxelles

Capitala Belgiei si capitala politica a Europei, orasul Bruxelles ofera de-a lungul celor 162 kilometri patrati toate cele necesare pentru un sejur relaxat. Dispozand de aproximativ 8000 de hectare de spatiu verde si importante cladiri administrative, poti vizita in Bruxelles monumente minunate si sa gusti specialitati culinare locale. De la cladirea dedicata Uniunii europene la Atomium, exista o multime de locuri pe care trebuie sa le vizitezi neaparat.

Anvers

Antwerpen in flamanda, orasul Anvers ofera unul din cele mai frumoase patrimonii culturale din Belgia. Pe langa faptul ca este un oras portuar si industrial, adaposteste o multime de monumente frumoase si strazi marginite de magazinele cele mai cunoscute si mai luxoase. Este unul din cele mai potrivite locuri pentru a face shopping.

Liege

Liege reprezinta cea de-a treia aglomeratie din Belgia si capitala economica a Regiunii Wallonia, reputat pentru atmosfera festiva, Liege este un oras care ofera un potential turistic deosebit de atractiv. Pe langa minunile arhitecturale oferite, Liege se distinge si prin gastronomia extrem de apreciata de catre turisti. Drept urmare, trebuie neaparat sa vizitezi macar un restaurant in timpul unui sejur si sa iti rasfeti papilele gustative cu produsele delicioase.

Gand

A doua cea mai populata comuna din Belgia si oras portuar situat la cofluenta dintre Lys si Escaut, Gand beneficiaza de o multime de ingrediente pentru care merita sa fie inclus pe o lista a celor mai frumoase orase din Belgia. Incepand cu secolul XX, Gand si-a modernizat activitatile. Un sejur la Gand este sinonim cu vizitarea bisericilor, parcurgerea canalelor si degustarea gastronomiei. In cadrul unei calatorii in Belgia opreste-te si la Gand si iti garantam ca nu vei dezamagit de alegerea facuta.

Bruges

Cunoscut in intreaga lume dupa porecla de Venetia de Nord datorita numeroaselor sale canale, Bruges da dovada de un dinamism cultural si economic. Principalul port mondial pentru transportul de masini noi, poseda in egala masura cea mai importanta baza navala din marina belgiana.

Un sejur la Bruges reprrezinta un sejur relaxant, vizitarea de locuri romantice precum Minnewater sau inchirierea unei biciclete pentru a merge la bazilica Saint- Mag. Insa, Bruges, inseamna in egala masura o gastronomie excepetionala pe care o vei descoperi vizitand mai multe restaurante.

Mons

Este cunoscut sub numele de Bergen in flamanda si este un oras linistit. Nu este un oras atat de vechi cum este Namur, un oras situat la o distanta de 72 de kilometri de el. Este situat la aproximativ 70 de kilometric distanta de Bruxelles. Poti vizita manastirea inchinata Sf.Watrude si a fost fondata in secolul al VII-lea si, la scurt timp, a devenit o asezare cu metereze si turnuri. Mons este actualmente un oras universitar, a fost capitala europeana in anul 2015 si asta spune multe lucruri despre el, nu-i asa?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns